+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Pintér Bence
2019. április 25. csütörtök, 19:11
Egy zoológus válaszolt az égető kérdésre.

A Trónok harca utolsó évada várhatóan sok kérdésre felelni fog. Győzelmet aratnek-e hőseink és antihőseink a gonosz jégzombik felett? Kicsoda a megjósolt megváltó, Azor Ahai? Ki ül fel végül a vastrónusra?

 

Na de kiderül-e, hogy mennyi kajával érik be nagyjából sorozatban megjelenő sárkányok?

 

Nem valószínű, hogy a sorozatban erre pontos választ kapunk, az Eater nevű, evéssel foglalkozó magazin azonban nem volt rest, és megkérdezett egy zoológust, hogy szerinte mennyi az annyi.

 

Leslie Storer, az oaklandi állatkert vezető zoológusa szerint a koponya és a fogazat alapján egyértelmű, hogy a sorozatban megjelenített sárkányok csak húst esznek, ez pedig egyben azt is jelenti, hogy

 

nem kell állandóan zabálniuk, mint például a teheneknek. Sőt, ahogy rámutatott: egyes hüllőfajták meglepően hosszú ideig bírják kaja nélkül.

 

Ez lehet most a sorozatban is, ahol a hideg északon lelassult a sárkányok metabolizmusa. Akkor sincs baj, ha sokat kell repülniük, mert a nagy szárnyfesztávolság miatt sokat vitorlázhatnak, nem kell agyonhajtaniuk magukat, kihasználhatják a légáramlatokat. Szóval a helyzet az, hogy hiába vonultak most északra a sárkányok a sorozatban, nem kell aggódni, hogy nagyon lefogynának.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ez pedig nem jó jel a német ipari teljesítményre nagyban alapozó magyar gazdaságnak sem.

Az '56-os magyar szabadságharc leveréséről is ismert Ivan Konyev szobrát vörös festékkel öntötték le, a polgármester szerint maradhat úgy, ahogy van.

Mekkora területen ég az erdő? Miért rossz, hogy lángol az Amazonas? Volt-e már durvább erdőtűz korábban? Ki a felelős? Lesz-e ennek következménye?

Ez a fotó önmagában érdekes képet fest a kapitalizmusról.

Meg sem jelentek annak a szerzőnek a könyvei, aki a KSH közben eltűnt adatai szerint a legnagyobb példányszámban jelent meg Magyarországon.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás