+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Hutter Marianna
2019. március 18. hétfő, 18:47
A parlamenti ülésen volt ideje gondolkodni a témáról, és kifelé menet elárulta, ki mögé sorakozik fel a kérdésben.

Mennyire tartja fenyegetőnek a klímaváltozást? – ezt kérdezte az Azonnali Orbán Viktortól a parlamentben hétfő délután. A kormányfőt először az ülésterem felé menet kérdeztük a parlament folyosóján. Szemmel láthatóan nem számított a kérdésre, és el is ismerte, hogy megleptük ezzel, majd válasz nélkül haladt tovább.

 

Mikor Orbán Viktor végzett az ülésteremben, az Azonnali ismét megkérdezte őt a témában. A miniszterelnök – akinek láthatóan volt ideje gondolkodni a témán – ekkor azt felelte:

 

„Én teljes mellszéleséggel a köztársasági elnök úr mögé sorakozok fel klímaváltozás-ügyben”.

 

Áder János államfő egyébként több alkalommal szólalt fel a témában, például tavaly decemberben azt mondta: a gazdasági növekedés és fenntarthatóság nem egymást kizáró fogalmak, a klímaváltozás nemcsak veszély, egyúttal lehetőség is. Arról is beszélt: „ha tovább szennyezik a levegőt, még többen halnak meg légúti betegségekben”.

 

Ugyanakkor nemrégiben a K-monitor arról írt, hogy a magyar kormány a német autóipar érdekében beavatkozóként lép fel egy uniós perben, egy, szerintük túl szigorú károsanyag-kibocsátási kvóta miatt.

 

Orbán Viktor legutóbb nőnapon tartott háttérbeszélgetést, amin az Azonnali is jelen volt. Az erről szóló beszámolónk itt olvasható

 

FOTÓ: Orbán Viktor / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Orbán arra panaszkodik a Néppárt prominenseinek, például a német CDU és CSU elnökeinek, hogy a pártcsalád elnöke, Donald Tusk a Néppárt hitelességét kockáztatja.

Állítják: az észak-macedónok csatlakozása nem jelent semmit, mégis jogtalanságokat kiáltanak a NATO-integráció kapcsán.

Hatósági árakat nem tervez a kormány, viszont arra kérte a Pest Megyei Kormányhivatal az önkormányzatokat, figyeljék, jogosan emelik-e az árakat a piacokon, tudta meg az Azonnali.

Hányan vannak lélegeztetőgépen, és van-e már olyan, aki ennyire súlyos állapotból gyógyult fel? Az operatív törzs szerdán is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A magyar vasúttörténet legdrágább, a tervek szerint főként kínai hitelből épülő beruházása jóideje áll, a kormány szerint a titkosításról szóló törvényjavaslat ahhoz kell, hogy Kína hitelt adjon.

A posztszovjet térség nagy figurái mellett Irán és Szváziföld fért be a megszavazható listára, de a végső döntés a tiéd lesz ebben a történelmi versenyben!

Van-e olyan beteg, akit már nem érdemes intenzív osztályra küldeni? Nagyon mást gondol erről az olasz és a holland egészségügy. Mennyit ér meg egy élet az államnak?

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás