+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. február 13. szerda, 07:33
Stratégiai megállapodást kötött az Európai Parlament a focistákat képviselő FIFPro szakszervezettel.

A szavazók mobilizálását célzó stratégiai kommunikációs megállapodást kötött az Európai Parlament a FIFPro labdarúgószakszervezettel – írja a Politico.

 

A focisták az EP Szavazni fogok kampányának keretében buzdítanak majd szavazásra.

 

Antonio Tajani, az EP elnöke elmondta: „A játékosok egyszerre profi sportolók és állampolgárok, de a legfontosabb, hogy példaképek.” Az EP és a FIFPro közösen hozna létre hálózatot a játékosokból. A tíz fő résztvevő célország Olaszország, Spanyolország, Horvátország, Ausztria, Szlovénia, Ciprus, Svédország, Finnország, Portugália és Csehország.

 

A Szavazni fogok kampányt tavaly indította az Európai Parlament, a célja pedig az, hogy minél nagyobb legyen a részvétel az EP-választáson, amelyeken hagyományosan elég alacsony szokott lenni a részvétel. A magyarok arra nem hivatkozhatnak majd, hogy nem is tudtak róla, hiszen az EU-ban mi tudjuk legjobban, hogy mikor lesz a választás.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A liberálisok nagy reménysége túlélte az elmúlt hónapok botrányait, de második ciklusában már sokkal kisebb mozgástere lesz, mint eddig.

Az amerikai újság szerint a Fehér Házban többen is kézzel-lábbal tiltakoztak az Orbán-Trump találkozó ellen, és épp az történt, amitől féltek.

A tavalyi Győrkőcfesztivál meghívója illusztrálja, miért hozhat majd érdekes helyzeteket, ha Borkai Zsolt marad Győr polgármestere.

„Kompromittáló felvételek” kerültek róla elő, „botrányba keveredett” – ennyit tudhatnak csak a Kisalföld olvasói a győri polgármester ügyéről.

Orosz kémek kibertámadásokat hajtottak végre cseh célpontok és a környező országok ellen, lekapcsolták őket.

Művésznevén Rico Racks öt évig nem rappelhet a drogozásról.

Jean Nouvel, a komplexum tervezéséért felelős építésztől több, mint ötvenmilliárd forintot követel a Filharmónia menedzsmentje.

A hét kérdése

Egy kormányközeli lap népszavazást akar arról, hogy a konzervatív Debrecen legyen Magyarország új fővárosa a liberális Budapest helyett. Mit szólsz hozzá? Ez a kérdés!

Azért ide elnéznénk

Pest felől csúnyán néz ki a Vác fölötti, leharapott hegy, de most egy túrán megmutatják a másik, szebbik oldalát. Október 20.

Bécsben, október 28-án!

Áldokumentumok, fiktív bizonyítékok, emlékkollázsok, időutazó tárgyak december 1-ig!

Ezt is szerettétek

Az olasz büszkeség napján ezen kívül a legfontosabb kérdést is feltettük, amit Rómában érdemes. Videó, felirattal!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Bernie visszatért – zengte a több, mint húszezres tömeg. Helyszíni képriport a Queensbridge Parkból!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás