30 év után ad ki új lemezt az egyetlen nemzetközileg is legendás magyar metálzenekar

Szerző: Fekő Ádám
2019.01.22. 18:57

A black metál egyik kultzenekara 2018-ban még csak pár koncertre állt össze, de úgy döntöttek, hogy lemezen is folytatják az összeborulást.

30 év után ad ki új lemezt az egyetlen nemzetközileg is legendás magyar metálzenekar

Mi már csak egy ilyen metálos szerkesztőség képét mutatjuk, ezért hírt is adunk az év híréről: a Rattle.hu találkozóján Farkas György, Csihar Attila és Szigeti Attila elmondták, nem csak nem áll le idén a 2018-ban 30 év után újra összeállt Tormentor, de valószínűleg új lemez is érkezik. A zenekarnak egyelőre öt számhoz vannak alapjai, és pontosabb dátumot azért nem akartak elárulni.

Ez azért nagy dolog, mert bár a black metál rétegzeneisége miatt a legtöbben nem tudják, jelenleg messze Csihar Attila Magyarország zenésze, a Tormentor pedig már az 1980-as évek végén annyira kultikussá tudott válni, hogy a stílus istenségének számító norvég Mayhem Csihart hívta meg felénekelni klasszikus lemezét (az eredeti énekes megölte magát). 

Talán az mond a legtöbbet a Tormentor-kultuszról, hogy a visszatérésük óta összesen két koncertet adtak Magyarországon, a turné maradék részét Európában, köztük a legnagoybb metálfesztiválokon nyomták le.

Érdemes még kiemelni, hogy a black metál legbrutálisabb gyilkosságához és öngyilkosságához több szálon is kötődik a zenekar, erről itt írtunk bővebben. 

A zenekar utoljára 2000-ben adott ki lemezt, de a népzenei motívumoakt újragondoló Recipe Ferrumot ők maguk sem tekintik igazán a kánon részének, tehát igazából 1989 után térnek majd vissza a stúdióba is. 

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek