+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. január 22. kedd, 18:57
A black metál egyik kultzenekara 2018-ban még csak pár koncertre állt össze, de úgy döntöttek, hogy lemezen is folytatják az összeborulást.

Mi már csak egy ilyen metálos szerkesztőség képét mutatjuk, ezért hírt is adunk az év híréről: a Rattle.hu találkozóján Farkas György, Csihar Attila és Szigeti Attila elmondták, nem csak nem áll le idén a 2018-ban 30 év után újra összeállt Tormentor, de valószínűleg új lemez is érkezik. A zenekarnak egyelőre öt számhoz vannak alapjai, és pontosabb dátumot azért nem akartak elárulni.

 

Ez azért nagy dolog, mert bár a black metál rétegzeneisége miatt a legtöbben nem tudják, jelenleg messze Csihar Attila Magyarország zenésze, a Tormentor pedig már az 1980-as évek végén annyira kultikussá tudott válni, hogy a stílus istenségének számító norvég Mayhem Csihart hívta meg felénekelni klasszikus lemezét (az eredeti énekes megölte magát). 

 

 

Talán az mond a legtöbbet a Tormentor-kultuszról, hogy a visszatérésük óta összesen két koncertet adtak Magyarországon, a turné maradék részét Európában, köztük a legnagoybb metálfesztiválokon nyomták le.

 

Érdemes még kiemelni, hogy a black metál legbrutálisabb gyilkosságához és öngyilkosságához több szálon is kötődik a zenekar, erről itt írtunk bővebben. 

 

A zenekar utoljára 2000-ben adott ki lemezt, de a népzenei motívumoakt újragondoló Recipe Ferrumot ők maguk sem tekintik igazán a kánon részének, tehát igazából 1989 után térnek majd vissza a stúdióba is. 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Dr. Beck György 2007 óta dolgozott a cégnél, 65 évesen viszont úgy döntött, inkább az önkéntes munkáira és a családjára koncentrál.

Korábban a választást elvesztő észtországi miniszterelnök vezette Centrumpárt is
kizárta, hogy együttműködjön
a Konzervatív Néppárttal.

A Facebook szerint kitörlik a jogosulatlanul szerzett adatokat.

Hogy nagyjából hol tart a magyar kommentkultúra, azt tökéletesen leképzik a Notre-Dame leégésére, illetve az arra írt vitatott megítélésű megjegyzésünkre írt szövegek.

Nem lesz elég, hogy egy kiskorú megnyomja az „elmúltam 18 éves” gombot, ezentúl bizonyítani is kell.

A hét kérdése

Árokásás deluxe: százméteres köztéri gödörrel emlékezik meg Magyarország Trianonról. Mit tudjon még az emlékmű szerinted? Ez a hét kérdése!

Azért ide elnéznénk

Imádod a 80-as éveket? Akkor április 19-én TRIP-ben a helyed.

Április 21-én a folkmetálé lesz a főszerep a Barba Negrában. Vendégek: Týr, Heidevolk, Dalriada, Dirty Shirt, Surma.

Bringázz április 28.-án a Margitsziget és a Városliget között több száz másik emberrel!

Április 25–28. között a Millenáris Parkba ismét kivonulnak a kiadók, és sok szerző is ott lesz.

Idén 100 éves a Bauhaus. Május 4-én és 5-én megünnepelheted.

Ezt is szerettétek

Csak egy szlogen, vagy történelmileg megalapozott külpolitikai program? Megkérdeztünk pár politológust a V4-es országokból.

A szociális munkásokat a sajtó is üti, közben az embereknek fogalma sincs róla, hogy működik a rendszer – és hogy mennyi szakember hiányzik.

Mit szóltak hozzá a parlamenti képviselők április elsején, hogy Juncker bizottsági elnök kiírta Twitterre, hogy O1G?

Megkérdeztük a magyar pártokat, mit lépnek arra, hogy Szlovákiában büntetni fogják a magyar himnusz eléneklését.

Twitter megosztás Google+ megosztás