+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. január 22. kedd, 18:57
A black metál egyik kultzenekara 2018-ban még csak pár koncertre állt össze, de úgy döntöttek, hogy lemezen is folytatják az összeborulást.

Mi már csak egy ilyen metálos szerkesztőség képét mutatjuk, ezért hírt is adunk az év híréről: a Rattle.hu találkozóján Farkas György, Csihar Attila és Szigeti Attila elmondták, nem csak nem áll le idén a 2018-ban 30 év után újra összeállt Tormentor, de valószínűleg új lemez is érkezik. A zenekarnak egyelőre öt számhoz vannak alapjai, és pontosabb dátumot azért nem akartak elárulni.

 

Ez azért nagy dolog, mert bár a black metál rétegzeneisége miatt a legtöbben nem tudják, jelenleg messze Csihar Attila Magyarország zenésze, a Tormentor pedig már az 1980-as évek végén annyira kultikussá tudott válni, hogy a stílus istenségének számító norvég Mayhem Csihart hívta meg felénekelni klasszikus lemezét (az eredeti énekes megölte magát). 

 

 

Talán az mond a legtöbbet a Tormentor-kultuszról, hogy a visszatérésük óta összesen két koncertet adtak Magyarországon, a turné maradék részét Európában, köztük a legnagoybb metálfesztiválokon nyomták le.

 

Érdemes még kiemelni, hogy a black metál legbrutálisabb gyilkosságához és öngyilkosságához több szálon is kötődik a zenekar, erről itt írtunk bővebben. 

 

A zenekar utoljára 2000-ben adott ki lemezt, de a népzenei motívumoakt újragondoló Recipe Ferrumot ők maguk sem tekintik igazán a kánon részének, tehát igazából 1989 után térnek majd vissza a stúdióba is. 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nélkülük pedig a bajor néppárti Spitzenkandidatnak biztosan nem lesz többsége. Felpörgött az európai uniós politika!

Ez a szemétmennyiség csak a jéghegy csúcsa, hiszen az elmúlt hetek áradásai ennél jóval több hulladékot terítettek szét a folyó hullámterében. Fényképek!

Kelly Knight Craft szembement az eddigi amerikai kommunikációval, pedig sok pénze van szénbányászatból.

Most, hogy a Kvartal 95 alapítója maga lett Ukrajna elnöke, a stúdiónak találnia kell valakit, aki parodizálja majd. Ki tudja, akár még te is lehetsz az!

Tovább növelte előnyét a brit Konzervatívok vezetéséért vívott harcban a londoni expolgármester, a vitába új színt vivő Rory Stewart kiesett.

A hét kérdése

Kálmán Olga? Karácsony Gergely? Kerpel-Fronius Gábor? Ez a hét kérdése, szavazz!

Azért ide elnéznénk

Buda mellett, és még mindig van rá jegy! Június 19-22.

A borzalmas név ellenére is érdemes újragondolni mindazt, amit erről az unalmasnak tűnő fajtáról tudni vélünk. Június 22.

A Piacok Napján az Erzsébet tér egy hatalmas közösségi piaccá változik, idén már 6. alkalommal, június 23-án.

JazzTM, július 5-7. között Európa 2021-es kulturális fővárosában. Elég erős lineuppal, a közelben!

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogy történt a rendszerváltás? Mit kell tudni a prágai gólemről? Milyen bosszúra készül az Álmok Fejedelme? Könyves Kálmán!

Valerij Pekar szerint az egész nyelvtörvényügy csak egy háborús ország átmeneti problémája. Interjú.

Amikor mi olyan speciálisnak érezzük magunkat, nem árt elmenni egy magát ugyanúgy meg- és feltalálni igyekvő másik volt szocialista fővárosba.

Ellenőriztük, mennyire vannak képben az emberek azzal, hogy kikre is lehet szavazni. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás