+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. január 22. kedd, 18:57
A black metál egyik kultzenekara 2018-ban még csak pár koncertre állt össze, de úgy döntöttek, hogy lemezen is folytatják az összeborulást.

Mi már csak egy ilyen metálos szerkesztőség képét mutatjuk, ezért hírt is adunk az év híréről: a Rattle.hu találkozóján Farkas György, Csihar Attila és Szigeti Attila elmondták, nem csak nem áll le idén a 2018-ban 30 év után újra összeállt Tormentor, de valószínűleg új lemez is érkezik. A zenekarnak egyelőre öt számhoz vannak alapjai, és pontosabb dátumot azért nem akartak elárulni.

 

Ez azért nagy dolog, mert bár a black metál rétegzeneisége miatt a legtöbben nem tudják, jelenleg messze Csihar Attila Magyarország zenésze, a Tormentor pedig már az 1980-as évek végén annyira kultikussá tudott válni, hogy a stílus istenségének számító norvég Mayhem Csihart hívta meg felénekelni klasszikus lemezét (az eredeti énekes megölte magát). 

 

 

Talán az mond a legtöbbet a Tormentor-kultuszról, hogy a visszatérésük óta összesen két koncertet adtak Magyarországon, a turné maradék részét Európában, köztük a legnagoybb metálfesztiválokon nyomták le.

 

Érdemes még kiemelni, hogy a black metál legbrutálisabb gyilkosságához és öngyilkosságához több szálon is kötődik a zenekar, erről itt írtunk bővebben. 

 

A zenekar utoljára 2000-ben adott ki lemezt, de a népzenei motívumoakt újragondoló Recipe Ferrumot ők maguk sem tekintik igazán a kánon részének, tehát igazából 1989 után térnek majd vissza a stúdióba is. 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Migránsozott-e Varga Judit? Megúszhat-e Magyarország bármit is azután, hogy Timmermanstól elveszik a jogállamiság-portfóliót? Nagyon bizalmasak az infók, de elmondjuk, amit tudni lehet.

Ha Trócsányi megbukna az EP-meghallgatáson, és a kormány a helyére egy másik fideszes EP-képviselőt jelölne, azt a momentumosok nem szavaznák meg – mondta Fekete-Győr.

Megszüntette volna a Madrid központjába behajtó autókat büntető intézkedést a város jobboldali polgármestere, civilek szerint emiatt sokat romlott nyáron a levegőminőség.

Több utcát is letakarítottak állítólag a Csarnoknegyedben szombaton, legalábbis ezzel dicsekszik a VIII. kerületi önkormányzat. Mutatjuk, mennyi látszik belőle most.

Csak egy kis áramszünet volt a támadás eredménye, de kiderült: valószínűleg nem ez volt a támadók célja.

A hét kérdése

Megjelent a nyomtatott Mandiner, de mellette van még Magyar Hang, Figyelő, Demokrata, és sok minden más is. Te melyikre rabolsz rá az újságosnál? Ez a hét
kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Kőváry Zoltán pszichológus válaszol a kérdésekre szeptember 19-én este.

Közlekedéstörténet minden mennyiségben szeptember
21-én, szombaton!

Naná, ahogy azt az ausztrál gyökerű Rumjacks be is fogja mutatni szeptember 25-én a Dürer Kertben. További fellépők: The Crazy Rogues, Loch Nesz.

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Ezt is szerettétek

Ha már elkezdődött a tanév, itt az ideje kitombolni magunkat!

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Ugyan az ország nagy részében összefog az ellenzék, de ez nem jött össze Mosonmagyaróváron.

Összeszedtünk pár fideszest, akik vidéki létükre mégis befutottak karriert a fővárosban!

Twitter megosztás Google+ megosztás