+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. április 29. hétfő, 11:17
A lengyel Mgła-ra annyira erősen ráragadt, hogy közösen lépett fel egy náci zenekarral, hogy már a stábjukat és a szervezőket is fenyegetni kezdték. Most pereskedni kezdenek.

Egészen megdöbbentő okokból maradt el a lengyel Mgła zenekar turnéjának első két állomása: a koncert szervezői, a zenekarral dolgozók és egyes rajongók is annyi fenyegetést kaptak, hogy inkább visszavonulót fújtak. A black metálban utazó zenekar a metálban az elmúlt években lángra kapott nácimentesítés „áldozata” lett: mivel egyszer felléptek a bevallottan náci finn Clandestine Blaze társaságában is, a kapcsolódás teljesen elterjesztette róluk, hogy ők is nácik.

 

A zenekar soha semmiféle politikai állásfoglalást nem tett se zenében, se nyilatkozatban.

 

A zenekar most Facebookon közölte, hogy megunták a szardobálást, és bárkit beperelnek, aki ezt terjeszti róluk a sajtóban, a rajongókat pedig arra kérték, hogy ha látnak ilyet, küldjék el nekik a képet vagy screenshotot.

 

„Ez a paranoia-hullámvasút odáig vezetett, hogy olyan rajongók nem láthattak minket fellépni, akik már a belépőket is kifiezették. Egyedül tőlük kérünk elnézést ezért a szörnyű helyzetért”

 

– írta a zenekar. 

 

Az Mgła története már a sokadik fejezete annak, hogy a hasonló politikai kérdéseket évtizedeken át kerülő metálos közeg felfedezte magának, hogy ebben a szcénában azért elég durva figurák is vannak: a black metál legnagyobb alakjai közül minimum egy náci van, de úgy általában nem mindig könnyű eldönteni, pontosan miért kerül elő annyi második világháborús utalás akár öltözködésben, akár zenében. 

 

A zenekar amúgy július 11-én lép fel a Rockmaraton fesztiválon Dunaújvárosban, külön pikantériát ad az estének, hogy a nácigyanú egyik legrégebbi motorosa, a Marduk lép fel utánuk. 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Megcsináljuk, drágám? Vágatlan, kordokumentum-értékű felvétel a Móricz Zsigmond körtérről!

A német óriáscég cseh érdekeltségeitől is megszabadulna az Európai Bizottság kedvéért.

Tényleg léteznek emberek, akiket az kapcsol ki, ha mindenféle gyilkosságról, halálról és egyéb istentelen dolgokról kárognak nekik.

Az eddigi adatok alapján úgy tűnik, simán meglesz a célként kitűzött ötvenezer szavazat. Kattints, és elmondjuk, hogy áll most az előválasztás!

A kínai külügy szerint az, ahogy Hongkongban bánnak a tüntetőkkel az ország belügye, nem a G20-ra való.

A hét kérdése

Kálmán Olga? Karácsony Gergely? Kerpel-Fronius Gábor? Ez a hét kérdése, szavazz!

Azért ide elnéznénk

Etűdök rókafűrészre és fröccsöntött szarkára címen fut a projekt a PIM-ben. Június 25.

Filmvetítés, majd beszélgetés a román rendszerváltás kérdéseiről június 26-án.

Pécsen amúgy is van pár elég menő épület, most pedig még fényfestéssel is felturbózzák őket. Június 27-30.

JazzTM, július 5-7. között Európa 2021-es kulturális fővárosában. Elég erős lineuppal, a közelben!

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

A Fidesz-árvák után az EP-választások eredményeit elnézve létrejött a baloldal árváinak tömege is. Ez ma az egyetlen politikai tér, ahol vákuum lett.

Jó-e, ha politizálnak a zenészek akár a számaikban, akár azokon kívül, vagy inkább idegesíti ez a hallgatóságot? Orfűi videó!

Ahogy bajor politikusból német kancellár se tudott még soha lenni, európai bizottsági elnök se lesz talán. De ez nem is lenne baj. Techet Péter véleménye!

Talán rájöttél, hogy csak akkor leszel valaha államtitkár, ha belépsz a Fideszbe vagy a KDNP-be? Az Azonnali kisokosa sokat segít, hogyan csináld!

Twitter megosztás Google+ megosztás