+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. április 29. hétfő, 11:17
A lengyel Mgła-ra annyira erősen ráragadt, hogy közösen lépett fel egy náci zenekarral, hogy már a stábjukat és a szervezőket is fenyegetni kezdték. Most pereskedni kezdenek.

Egészen megdöbbentő okokból maradt el a lengyel Mgła zenekar turnéjának első két állomása: a koncert szervezői, a zenekarral dolgozók és egyes rajongók is annyi fenyegetést kaptak, hogy inkább visszavonulót fújtak. A black metálban utazó zenekar a metálban az elmúlt években lángra kapott nácimentesítés „áldozata” lett: mivel egyszer felléptek a bevallottan náci finn Clandestine Blaze társaságában is, a kapcsolódás teljesen elterjesztette róluk, hogy ők is nácik.

 

A zenekar soha semmiféle politikai állásfoglalást nem tett se zenében, se nyilatkozatban.

 

A zenekar most Facebookon közölte, hogy megunták a szardobálást, és bárkit beperelnek, aki ezt terjeszti róluk a sajtóban, a rajongókat pedig arra kérték, hogy ha látnak ilyet, küldjék el nekik a képet vagy screenshotot.

 

„Ez a paranoia-hullámvasút odáig vezetett, hogy olyan rajongók nem láthattak minket fellépni, akik már a belépőket is kifiezették. Egyedül tőlük kérünk elnézést ezért a szörnyű helyzetért”

 

– írta a zenekar. 

 

Az Mgła története már a sokadik fejezete annak, hogy a hasonló politikai kérdéseket évtizedeken át kerülő metálos közeg felfedezte magának, hogy ebben a szcénában azért elég durva figurák is vannak: a black metál legnagyobb alakjai közül minimum egy náci van, de úgy általában nem mindig könnyű eldönteni, pontosan miért kerül elő annyi második világháborús utalás akár öltözködésben, akár zenében. 

 

A zenekar amúgy július 11-én lép fel a Rockmaraton fesztiválon Dunaújvárosban, külön pikantériát ad az estének, hogy a nácigyanú egyik legrégebbi motorosa, a Marduk lép fel utánuk. 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Már a képmegosztónál is belátták, rettentő káros a fiatalok testképére, ha az arcukba nyomják a pénzért megvásárolható szépülést.

Az Ireland Simpsons Fans csoport saját pártjának tényleg egy fánk lesz a logója, de amúgy nagyon úgy tűnik, nem egy új viccpárt lesz az ISF Party.

Százezer ember vonult végig New York pénzügyi negyedén, hogy aztán meghallgassa a svéd klímaaktivistát. Az Azonnali ott volt, és hoztunk nektek képeket!

Németország eddigi legnagyobb klímatüntetéseit rendezték ma meg. Az Azonnali ott volt, és megmutatja nektek a legjobb transzparenseket!

A Szabadságpárt gyorsan szeretne szalonképesebbé válni, hogy újra elfogadható koalíciós partner lehessen a Kurz-féle Néppárt számára.

A hét kérdése

A szélsőjobb által is oly sokat emlegetett európai életmód védelme névvel ellátott biztosi portfóliót sokan betámadták. Ha rajtad múlik, mire neveznéd át?

Azért ide elnéznénk

Ezen három dolog kombinációja lesz szeptember 27-29 között, naná, hogy Szentendrén.

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Neoliberálisok, posztmarxisták, populisták vagy konzervatívok legyenek? Schiffer és Lányi megmondja. Szeptember 27.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Újra az irodalom és könyvkultúra központja lesz négy napra a Várkert Bazár október 10-től.

Ezt is szerettétek

Mennyire kapják meg a mindennapi szexizmust azok a lányok, akik bevallottan azzal akarnak érvényesülni, hogy jól néznek ki?

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Kárpátaljáról viszont mentőt fizetnek a magyarok a határig, hogy eljussanak a rossznak tartott magyar egészségügybe. Mutatjuk, miért.

Mutatunk pár jó társasjátékot, amiben tényleg kell gondolkodni, és nem is feltétlenül a többiek kisemmizése vagy kiiktatása a cél. Azonnali-lista!

Twitter megosztás Google+ megosztás