+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2019. január 15. kedd, 09:27
Se péksüteményt, se kebabot, se virslit. Büntetni nem fognak, de szólni érte igen.

Aki eddig valamelyik bécsi metrón fogyasztotta el a reggelijét, január 15-től új reggelizőhely után kell nézzen.

 

Az eddig csak a várost átszelő, az északkeleti Floridsdorfot (XXI. kerület) a délnyugati Liesinggel (XXIII. kerület) összekötő bécsi U6-os metrón tesztelt étkezési tilalmat keddtől ugyanis az osztrák főváros összes metróvonalára kiterjesztik. A város közlekedési cége, a Wiener Linien rendszeresen ellenőrizni fogja, betartják-e az utasok az új szabályt, igaz, büntetni senkit nem fognak emiatt, csak rászólnak, hogy hagyja abba, magyarázta a Die Pressének Alexandra Reinagl, a vállalat ügyvezetője. A tilalmat egy tájékoztató plakátkampánnyal kötik össze. Az egyiken például egy diós-nugátos croissant látható azzal a szöveggel, hogy a szagmentes ételeknek is van nyoma.

 

A szociáldemokrata SPÖ egyik bécsi tanácsosa, Ulli Sima által bejelentett étkezési tilalom intenzív vitát váltott ki a szomszédban.

 

Eredetileg csak az erős szagú ételekre vonatkozott volna, vagyis ázsiai ételekre vagy fűszeres gyorskajákra, de aztán úgy döntöttek, az egyszerűség kedvéért kiterjesztik mindenre, így még egy almába se lehet beleharapni.

 

Kivéve, ha kisgyerek teszi azt: de nekik is legfeljebb egy kekszet vagy csokit néznek el. Inni viszont lehet vizet, gyümölcslevet, teát, kávét, üdítőket, energiaitalt. Alkoholt mondjuk nem – hiába borvidék maga Bécs városa is, nem beszélve az itt gyártott Ottakringer sörről.

 

A Wiener Linien ügyvezetője szerint a tilalom U6 vonalán folytatott tesztüzeme kiváló eredményeket hozott. Mint a Die Pressének elmondta, az utasok viszonylag gyorsan megértették a lényeget, és alkalmazkodtak az új szabályokhoz. „Én magam is gyakran közlekedem az U6-tal, és azért csak feltűnik, hogy azóta jelentősen kellemesebb a szaga, és tisztábbnak is néz ki.” A tesztütem szeptemberi kezdete óta az U6-on mindössze 88 embert kellett figyelmeztetnie a közlekedési vállalat munkatársainak az étkezési tilalom betartására. A bécsiek nem tervezik, hogy az étkezési tilalmet kiterjesszék a buszokra és a villamosokra is. A metrón evés tiltására azért van szükség, mert azt a legnehezebb takarítani napközben a járatok telítettsége miatt.

 

Budapesten a BKK üzletszabályzata szerint a metrókon, a fogaskerekűn és a HÉV-eken tilos enni, inni és fagylaltozni is, mi több, csomagolatlan vagy nem visszazárható csomagolású étellel (vagyis mondjuk egy frissen kikért girosszal vagy egy pár csabai kolbásszal) utazni.

 

Az U6-on bevezetett evéstilalom előtt az osztrák közszolgálati FM4 munkatársa azért még elfogyasztott egy ebédet:

 

 

Most pedig szavazz!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Migránsozott-e Varga Judit? Megúszhat-e Magyarország bármit is azután, hogy Timmermanstól elveszik a jogállamiság-portfóliót? Nagyon bizalmasak az infók, de elmondjuk, amit tudni lehet.

Ha Trócsányi megbukna az EP-meghallgatáson, és a kormány a helyére egy másik fideszes EP-képviselőt jelölne, azt a momentumosok nem szavaznák meg – mondta Fekete-Győr.

Megszüntette volna a Madrid központjába behajtó autókat büntető intézkedést a város jobboldali polgármestere, civilek szerint emiatt sokat romlott nyáron a levegőminőség.

Több utcát is letakarítottak állítólag a Csarnoknegyedben szombaton, legalábbis ezzel dicsekszik a VIII. kerületi önkormányzat. Mutatjuk, mennyi látszik belőle most.

Csak egy kis áramszünet volt a támadás eredménye, de kiderült: valószínűleg nem ez volt a támadók célja.

A hét kérdése

Megjelent a nyomtatott Mandiner, de mellette van még Magyar Hang, Figyelő, Demokrata, és sok minden más is. Te melyikre rabolsz rá az újságosnál? Ez a hét
kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Kőváry Zoltán pszichológus válaszol a kérdésekre szeptember 19-én este.

Közlekedéstörténet minden mennyiségben szeptember
21-én, szombaton!

Naná, ahogy azt az ausztrál gyökerű Rumjacks be is fogja mutatni szeptember 25-én a Dürer Kertben. További fellépők: The Crazy Rogues, Loch Nesz.

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Ezt is szerettétek

Ha már elkezdődött a tanév, itt az ideje kitombolni magunkat!

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Ugyan az ország nagy részében összefog az ellenzék, de ez nem jött össze Mosonmagyaróváron.

Összeszedtünk pár fideszest, akik vidéki létükre mégis befutottak karriert a fővárosban!

Twitter megosztás Google+ megosztás