Röhrig Géza ismét gyászoló zsidót alakít, de ezen nevetni fogsz!

2018.11.16. 18:31

Röhrig karaktere felesége elvesztését próbálja feldolgozni, ennek érdekében pedig olyasmiket tesz, amiket nem szabadna egy hívő zsidónak. Itt a To Dust trailere egy disznóval és Matthew Broderickkel!

Az Oscar-díjas Saul fia főszereplője, Röhrig Géza új filmjében is egy olyan zsidót alakít, aki gyászolja egy családtagját. A To Dust viszont nem megrendít, hanem megnevettet, legalábbis a trailer alapján úgy néz ki.

A történet szerint Shmuel nem találja a a helyét, mióta felesége rákban meghal, képtelen ellátni a vallási közösségében rábízott feladatokat, és kisfiait is elhanyagolja. Gyötrelmeit pedig fokozza, hogy hite szerint amíg a test porrá nem válik, a lélek szenved, ezért nagyon szeretné megtudni, hogy mikor bomlik el felesége holtteste. Útkeresése során

megismerkedik egy biológiaprofesszorral, akit Matthew Broderick hollywoody filmsztár alakít, ő pedig megismerteti azzal, mi történik az ember testével a halál után.

A To Dust (Porrá) című film rendezőjét, Shawn Snydert tavasszal díjazták is a Tribeca filmfesztiválon. A filmet a magyarországi mozik alapvetően nem fogják játszani, de a november 29-e és december 2-a közt azért látható lesz a Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek