Kína kedvéért sem vágja újra új filmjét Tarantino

Szerző: Hutter Marianna
2019.10.19. 19:00

Kína hivatalosan még csak nem is jelezte Quentin Tarantinóéknak, miért halasztják el a Volt egyszer egy Hollywood premierjét.

Kína kedvéért sem vágja újra új filmjét Tarantino

Október 25-én mutatták volna be Quentin Tarantinó új filmjét Kínában, a Volt egyszer egy Hollywoodot. A premier előtt egy héttel viszont határozatlan időre elhalasztották a film bemutatását – írja a Hollywood Reporter.

Információik szerint a premier halasztásának oka, hogy Bruce Lee lánya, Shannon Lee nehezményezte, ahogyan bemutatják apját a vásznon, mert szerinte az nem is hasonlít arra, amilyen ő a való életben volt, inkább csak egy karikatúrája annak. Ezért a nő Kína nemzeti filmigazgatóságához fordult, és azt kérte tőlük, érjék el, hogy másképp mutassák be apját a filmben.

Ugyanakkor a Hollywood Reporter szerint

Tarantinónak esze ágában sincs hozzányúlni a filmhez, főleg, hogy Kína hivatalosan nem is közölte, hogy mégis mi a problémája a filmmel.

A kínai bemutató egyébként jól jött volna Tarantinóéknak, ugyanis a film eddig 366 millió dolláros bevételt termelt, ami a hatalmas ország piacának köszönhetően könnyen 400 millió dollár fölé mehetett volna. Jó eséllyel már csak az is a mozikba csalogatna sok kínai érdeklődőt, hogy a Volt egyszer egy Hollywood egyik főszereplője Leonardo DiCaprio, aki igen népszerűnek számít az országban a Titanic óta.

FOTÓ: Gage Skidmore / Flickr

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek