+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2018. november 1. csütörtök, 16:33
Ma is óriásit zuhant a németek életszínvonala.

Megéri megnézni néha a mailfiókba érkező promóciós üzeneteket. A német vasúttársaság, a Deutsche Bahn ma 15:43-kor értesített arról mint hűséges ICE-s utasát, hogy mostantól*

 

126 németországi városban ingyenes tömegközlekedés jár a vonatjegyhez, ha 100 kilométernél nagyobb távolságot utazunk le velük, ami az ország méretét tekintve nem nagy kunszt.

 

Vagyis mind otthonról az induló pályaudvarig, mind az érkező pályaudvartól a végleges úticélig ingyen lehet tömegközlekedni, legyen akár kedvezményes Sparpreis-jegyem, akár az utolsó pillanatban megvett Flexpreis-jegyem. Utazhatunk metróval, busszal, villamossal, elővárosi vasúttal, vagyis S-Bahnnal is anélkül, hogy sorba kelljen állni jegyet venni a pályaudvari automatáknál, a Deutsche Bahn ugyanis mostantól automatikuan hozzáfoglalja a City Ticket-opciót, amennyiben az induló- vagy a célállomás beletartozik az érintett 126 városba. 

 

Mindez egyszeri útra jogosít csak fel, vagyis nincs arról szó, hogy a vonatjegy egyben egésznapos bérletként is szolgáljon mindkét városban. Egy utazó ezzel nagyjából 5-6 eurót spórol csak, cserébe jelentősen kényelmesebben érzi magát.

 

Egy jegytípus, a nagyon olcsón, 19 eurókért dobált Supersparpreis-jegy esetén nem érvényes csak a jegyárba integrált szolgáltatás – a legolcsóbb jegyek esetén ezt kiegészítésként továbbra is meg lehet venni pluszban, ahogy eddig is lehetett.

 

Az érintett 126 városban benne van az összes német nagyváros és tartományi székhely, és olyan turistamágnesek is, mint a bajorországi Bamberg és Bayreuth, nem beszélve a mesés Gelsenkirchenről, vagy a még a legkalandvágyóbb hipszterek által is felfedezetlen Chemnitzről. A fővárosban, Berlinben viszont csak az A-tarifazónára érvényes a DB új szolgáltatása, vagyis az S-Bahn-gyűrűn belüli területre. Frankfurtban pedig a reptérre már nem érvényes a jegy, mondjuk miért is lenne, ha egyszer ott is megállnak az ICE-k.

 

* Habár a DB csak most értesített erről, a szolgáltatás már augusztus eleje óta él.

 

FOTÓ: A frankfurti főpályaudvar. Wikipedia.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Erdős Norbert és Tőkés László is megszavazta az orosz és kínai dezinformáció elleni bizottsági határozatot, az ex-LMP-s Meszerics el se ment szavazni.

Bosznia-Hercegovina évente több százezer eurót keres azzal, hogy pénzt kér az állampolgárságról való lemondásért a nyugatra vándorlóktól. Nem keveset.

A helyi ellenzék „félretette ideológiai ellentéteit”, és kezdeményezi: a kerületi önkormányzati cégek tagadják meg a törvény alkalmazását.

Az Amazon állítja: az általuk fejlesztett robot biztonsággal képes navigálni az utcán.

Nagyobb kockázata lehet az aszpirin szedése miatt kialakuló belső vérzésnek, mint amekkora eséllyel megelőzi a szív-
infarktust vagy a stroke-ot.

A hét kérdése

Elhunyt Andy Vajna filmproducer, milliárdos, filmbiztos, tévétulajdonos. Neked melyik a kedvenc filmed azok közül, amelyekhez köze volt?

Azért ide elnéznénk

Dé:Nash, Pe$tipatkány és LIL IOM január 24-én lépnek fel.

Milyen a vidék az egyik legjelentősebb magyar képzőművész szemével?
Január 24-én kiderül!

Végig lehet kóstolni az összes hazai furmintot! Február 7-én!

Világhírű természetfotósok képeit lehet megcsodálni február 16-án Budapesten.

Franz Grabmayr osztrák festő képeit állítják ki a régió legmenőbb múzeumában, március 10-ig!

Ezt is szerettétek

Beküldtünk egy igazi székelyt a Demokratikus Koalíció szimpatizánsai közé a januári kormányellenes tüntetésen.

Mi az, amit nem lehet elvitatni Orbán Viktortól és Gyurcsány Ferenctől? Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt mindent elmond az Azonnalinak.

Az ellenzék azzal is vádolja, hogy orosz ügynök: a radikális, nem PiS-tag politikus a lengyel-fehérorosz kapcsolatok egyik legaktívabb támogatója.

Az Azonnali bemutatja a tényleges frontvonalakat és a heterogén szerb ellenzéket.

Twitter megosztás Google+ megosztás