+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna & Bakodi Péter
2018. október 15. hétfő, 18:31
Szivárványszínű jobbikos molinóval tiltakoztak a párt kiábrándult keményvonalasai a képviselői irodaház előtt, az Azonnali pedig arról kérdezte a jobbikos képviselőket, hogy mit szólnak a tiltakozáshoz és a frakciót otthagyókhoz. Mirkóczki Ádám például azt mondta: Volner Jánost már rég ki kellett volna zárni.

A Jobbik politikája elleni minitiltakozásba botlottunk a képviselői irodaház előtt. A magukat kiábrándult jobbikosnak valló, a pártot az LMP-hez való közeledés miatt bíráló molinót tartó demonstrálók állították: ők azt szeretnék, ha megállna a Jobbik balra (vagy jobbra?) tolódása, és nem zárnák ki Volnert a frakció után a pártból is. 

 

Mirkóczki szerint viszont megmosolyogtató, mikor „a Jobbik árulói aggódnak a Jobbikért”.

 

Hozzátette: ez az aggódás „NER-kompatibilis” módon történik és sok sikert kívánt az érintetteknek a Fidesz holdudvarában.

 

Z. Kárpát Dániel jobbikos országgyűlési képviselő arról beszélt, „fájdalmas” számára, ha valakinek az a „becsípődése”, hogy a régi közösségét ekézi a jövő építése helyett. Volner esetleges kizárását ugyanakkor nem kívánta kommentálni.

 

Nem kell a Jobbik szétszakadásától tartani – nyilatkozta Kepli Lajos, a párt országgyűlési képviselője. Volnerről szólva elmondta,

 

már az is súlyos etikai vétség volt, hogy nem adta vissza a mandatumát a párt kérésére.

 

Volnernek egyébként azért kellett mennie, mert kiszivárgott a kormánypárti sajtóhoz egy Jobbikot kritizáló levele. Kizárása miatt két további jobbikos is otthagyta a frakciót, Apáti István és Fülöp Erik.

 

FOTÓ: Bakodi Péter / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egy, az egyházi tulajdonokat érintő törvénytervezet miatt háborognak a szerb ortodox egyházi vezetők, és politikusok is. Feszültség van Szerbia és Montenegró között.

A katalán függetlenségpártiak berágtak, mert nem ők adják Barcelona következő polgármesterét. Közben megszívathatják Pedro Sánchez miniszterelnököt is!

Még 3 napig lehet online szavazásra regisztrálni az előválasztásra. Részletek!

A volt román miniszterelnök korábbi uszító mondata éles ellentétben áll a szociáldemokrata EP-frakció értékeivel, mondta frakciótársa, Ujhelyi István az Azonnalinak.

Amíg nem tárták fel átfogóan a bukását hozó ibizai botrányvideó készítésének körülményeit, nem tér vissza az FPÖ volt elnöke.

A hét kérdése

Itt a nyár, itt a strandszezon, itt az idő elámulni azon, hogy hol tart még mindig a magyar gasztronómia. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

A kilencvenedik. A pesti Duna-korzón, június 13-17. között.

A borzalmas név ellenére is érdemes újragondolni mindazt, amit erről az unalmasnak tűnő fajtáról tudni vélünk. Június 22.

A Piacok Napján az Erzsébet tér egy hatalmas közösségi piaccá változik, idén már 6. alkalommal, június 23-án.

JazzTM, július 5-7. között Európa 2021-es kulturális fővárosában. Elég erős lineuppal, a közelben!

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogy történt a rendszerváltás? Mit kell tudni a prágai gólemről? Milyen bosszúra készül az Álmok Fejedelme? Könyves Kálmán!

Valerij Pekar szerint az egész nyelvtörvényügy csak egy háborús ország átmeneti problémája. Interjú.

Amikor mi olyan speciálisnak érezzük magunkat, nem árt elmenni egy magát ugyanúgy meg- és feltalálni igyekvő másik volt szocialista fővárosba.

Ellenőriztük, mennyire vannak képben az emberek azzal, hogy kikre is lehet szavazni. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás