Apáti István: Önként biztosan nem távozok a Jobbikból

Szerző: Hutter Marianna
2018.10.08. 20:58

A Jobbik frakcióját otthagyó Apáti István arról beszélt az Azonnalinak, nagyobb összegben merne fogadni arra, hogy rövid időn belül a párt ellene is etikai eljárást indít.

Apáti István: Önként biztosan nem távozok a Jobbikból

Aki nem fél, az oda mer állni a ringbe és végig meri bokszolni a meccset – erről beszélt a Jobbik-frakcióból kilépett Apáti István az Azonnali kérdésére hétfőn. A Jobbik belső válsága pénteken tetőzött, mikor maratoni megbeszélést követően Volner Jánost kizárták a párt frakciójából, amelynek hatására Apáti István és Fülöp Erik is kilépett onnan. Míg Fülöp Erik jelezte: a pártból is kilép, Volner és Apáti ezt nem akarták megtenni. 

Apátit most annak kapcsán kereste az Azonnali, hogy a hvg.hu megírta: már fel is függesztették a frakcióból kizárt Volner János párttagságát az ellene indult etikai bizottsági eljárás idejére. Az immár független országgyűlési képviselő arról beszélt, ő önként továbbra sem szeretne távozni a pártból, tisztújítást szeretne. Elmondta, furcsa helyzet alakult ki, mert ha Volnert nem zárják ki, ő sem hagyta volna ott a frakciót. Ugyanakkor nemcsak azért lojális Volnerhez, mert számára ő a „legerősebb és legkarakteresebb vezető a Jobbikban”, hanem azért is, mert Volner sokat tett érte a 2018-as listaállításánál is.

„Így az a korrekt, ha követem a nehézségek ellenére is.”


Apáti egyébként nagyobb összegben merne fogadni arra, hogy miután nem adja vissza a mandátumát, rövid időn belül ellene is etikai eljárás indul, amely Jobbik-tagsága végét jelentheti. 

Volner János és a Jobbik ugyan megfogadták, hogy nem kezdenek sárdobálásba a szakítás miatt, ám hogy ebből miért nem lett semmi, arról itt olvashattok

Hogy Apáti mit tanult Orbán Viktortól, azt ebben a videóban 1:05-től elmondta Techet Péternek a parlament alakuló ülésén:

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek