Kirakták Volner Jánost a Jobbik frakciójából – percről percre az Azonnalin!

Szerző: Hutter Marianna
2018.10.05. 21:14

Maratoni várakozás után derült ki: a Jobbik frakciója kizárta sorai közül Volner János alelnököt, aki le akarta váltani pártvezetést. Volnerrel együtt távozik Apáti István és Fülöp Erik is. De vajon visszaadják-e a mandátumukat, ahogy arra Szent Koronánál megesküdtek?

Kirakták Volner Jánost a Jobbik frakciójából – percről percre az Azonnalin!

Rendkívüli sajtótájékoztatót tart a Jobbik, ami annyiban biztosan rendkívüli lesz, hogy már három órája késik az esemény. A rendkívüli sajtótájékoztató összehívására egyébként azt követően került sor, hogy a Jobbik rendkívüli frakcióülést hívott össze, mert egyik alelnökük, Volner János arról tájékoztatta a párt választókerületi elnökeit és szervezőit, hogy kezdeményezte az elnökség feloszlatását és tisztújító kongresszus összehívását. Ezt azért látta szükségesnek, mert szerinte a Jobbik arra készül, hogy összeboruljon az általa balliberálisnak tartott LMP-vel.

Sikerül-e Volner puccsa? Vagy kirakják a pártból? Reméljük, nagyon hamarosan kiderül!

Frissítés

Pintér Bence

Ilyen sötét éjjel a képviselők irodaháza

22:18 Pintér Bence

Hutter Marianna, a munka hőse már hazafelé tart, de még küldött pár fotót arról, hogy milyen sötét, elhagyatott és ijesztő hely a Képviselői Irodaház péntek éjjel.

Ezzel kívánunk jó éjszakát és szép álmokat!

Hutter Marianna

Véget ért Az Év Eddig Legjobban/ Legkitartóbban Várt Sajtótájékoztatója

22:05 Hutter Marianna

Hát ennyi volt, vagy ahogy Deutsch Tamás mondaná: ennyike! Mára búcsúzunk mi is, köszönjük a figyelmet, jó bulit/ szép estét/ jó éjszakát!

Hutter Marianna

Elképesztő, de TÉNYLEG megérkezett a megviseltnek tűnt Jakab Péter!

21:48 Hutter Marianna

Mint azt a Jobbik szóvivője rögtön el is mondta, Volner levele a Jobbik ellen hatott, amivel a Fideszt segítette. „Nehezen lehet tolerálni azt a kijelentést, hogy a Jobbik közössége hitehagyott lenne” – mondta a szóvivő, aki szerint éppen, hogy a tagok „erőtől duzzadó kebellel” fogadták el a párt új, ellenállásról szóló kiáltványát. Szerinte fájdalmas döntés született,

17 igen, 4 nem és 3 érvénytelen szavazattal kizárták Volner Jánost a Jobbik parlamenti frakciójából. A szavazás egyébként titkos volt.

Ezt követően egy elnökségi ülést is tartottak, ahol eldőlt: etikai eljárást is indítanak Volner ellen. Felszólították arra is a politikust, hogy holnap délig adja vissza mandátumát. Ezt követően Fülöp Erik és Apáti István jelezték, hogy el kívánják hagyni a Jobbik frakcióját, a kérdésre pedig, hogy visszaadják-e mandátumokat, ők is holnap 12.00-ig fognak válaszolni.

Egyébként Volnerrel abban állapodott meg a Jobbik, hogy nem dobálnak sarat egymásra. Új tisztújítás egyébként –  Volner kívánságával ellentétben –  nem lesz Jakab szerint. Volner a Jobbik alelnöke maradt, ennek az ellen elinduló etikai eljárás vethet véget. 

Az Azonnali is kérdezte a szóvivőt:

– Toroczkai László beépített embere volt Volner János az elmúlt hónapokban? 

Ilyet Jakab nem akar feltételezni.

– Van-e bármi igazság abban, hogy a Jobbik elkurvult?

A frakciótagok ezt sértésnek vették, egyértelműen kimondták, hogy nem működnek együtt 20. századi pártokkal, az LMP-vel se fognak országosan.

– Ki lenne jó új alelnök?

Nem vindikálja magának a jogot, hogy a kongresszus bölcsességét magáénak tudja.

– Tartanak-e attól, hogy további képviselők is otthagyják-e a frakciót?

A mai üléseken elhangzott hozzászólások alapján nem. 

Hutter Marianna

Két másik politikus is Volnerrel tart

21:44 Hutter Marianna

Legalábbis erről számolt be a hvg.hu. Azt írták, Fülöp Erik és Apáti István is úgy döntött, hogy kilépnek a frakcióból. 

Hutter Marianna

Azt mondják, már csak tíz perc és jön Jakab Péter, a Jobbik szóvivője

21:39 Hutter Marianna

Na persze, hiszi a piszi! Azért nem adjuk fel, hátha igaz. 

Hutter Marianna

Állítólag kizárták Volner Jánost

21:35 Hutter Marianna

Bár ezt nem a Jobbik sajtótermében mondták, hanem állítólag a parlamentben várakozó sajtósoknak. Vagyis hiába várunk itt örök idő óta, nekünk nem mondtak még semmi hivatalosat, pedig ide hirdették meg a sajtótájékoztatót. :(((

Hutter Marianna

Vannak, akik megunják és hazamennek

21:29 Hutter Marianna

Nem minden sajtómunkásnak van kedve még bizonytalan ideig várni, úgyhogy vannak stábok, akik inkább szépen hazaindulnak. Mi kitartunk!

Hutter Marianna

Az éjjel soha nem érhet véget

21:20 Hutter Marianna

Ajjaj, az az igen aggasztó hír terjed, hogy még nagyon sokáig fog tartani a Jobbik frakcióülése. Amúgy 16.00-kor kezdték a bulit, szóval csak találgatni lehet, hogy mi tart eddig. Addig is fogadjátok szeretettel:

Hutter Marianna

Sehol semmi

21:07 Hutter Marianna

Három óra tizenöt perce várjuk a Nagy Bejelentést, ami átszámítva százkilencvenöt perc. Talán egy légy elszállt az előbb, de amúgy nem történik semmi. 

Bukovics Martin

Péntek este 21 óra van

21:00 Bukovics Martin

A sajtótájékoztatót 18 órára hirdették meg.

Az LMP-ben legalább volt annyi, hogy hétfőn szakadjon.

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek