+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

„Nagy köszönet mindenkinek, aki üzenetben fejezte ki felém támogatását, ahogy azoknak is, akik az Európai Parlamentben szavazatukkal támogatták a jelentésemet. Tudom, hogy ez a magyar polgároknak új lendületet ad majd, hogy kiálljanak jogaikért. Egy országért, ahol mindenki félelem nélkül nyilváníthat véleményt. Egy demokráciáért, amely minden magyaré” – írta ki a Facebookra a holland zöldpárti politikus.

 

Illusztrációként a vasárnapi közös DK-MSZP-P-tüntetés legjobb transzparensét választotta, amelyen a „Köszönjük, Sargentini” felirat szerepel.

 

Vagyis ezt itt:

 

 

Sargentini múlt héten az Azonnalinak Strasbourgban a jelentése kétharmados többséggel történő megszavazását követően azt mondta, nagyon élvezte régebbi magyarországi tartózkodásait, kedvenc magyar bora pedig a bikavér. EP-beli sajtótájékoztatóján arról is beszélt, nagyra értékeli a magyar-zsidó festők remekeit, és visszavonulását követően pedig szívesen jönne Magyarországra nyaralni egyszer-kétszer.

 

Az Azonnali információi szerint egy tokaj-hegyaljai borásztól már meghívása is van a politikusnak.

 

Eközben újabb médiakampányt indít a magyar kormány: ezúttal a Sargentini-jelentés lesz a téma. Egészen pontosan annak vélt hazugságairól tájékoztatja majd a Fidesz a közt az interneten, a rádióban és a tévében. Azt is kiemelten kezelik majd, hogy a kormány érvelése szerint csalással fogadták el a jelentést az Európai Parlamentben; illetve azt is hangsúlyozni fogják, hogy a kormány szerint a bevándorlás elutasítása miatt „csaptak le” Magyarországra a „bevándorláspárti erők”. Az Azonnali ennek kapcsán plakátpályázatot hirdetett.

 

A migrációra kihegyezett Fidesz-szövegeket az Európai Néppárt német delegációjának vezetője egyébként pont az Azonnalin cáfolta meg kedd este: Daniel Caspary szerint a német néppártiak soha nem kritizálták Magyarországot a határok védelme miatt, sőt, kifejezetten nagyra értékelik a magyar kormány erőfeszítéseit – írta az Azonnalinak a politikus. Az egyetemi autonómia megsértését és a civil szervezetek korlátozását viszont nem fogadják el, ezért szavazták meg közülük sokan a Sargentini-jelentést, amely valóban inkább egy kampánydokumentumra hasonlít, semmint józan helyzetértékelésre, tette hozzá.

 

Hogy az Azonnali magát a Sargentini-jelentést milyennek látja, arról írt már nálunk Bakó Bea és Ésik Sándor is. Elég kritikusan.

 

FOTÓK: Bukovics Martin, Bakó Bea / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ezen a' héten egy lubok leplezi le az orosz nép ellenségit.

A sikeres alkotmányos vádeljárás jelentősége Trump diszkvalifikálása lenne egy következő elnökválasztásról.

Három hónap alatt szállítják le az összesen kétmillió adag Szputnyik V-vakcinát.

Egy év kell legalább a szakértő szerint, hogy beindulhasson a tavaly decemberben alapított cégnél egy covid-vakcina tömeges gyártása.

Három ütemben érkezik nagy mennyiségben a Sputnik-V hazánkba, jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter.

Gulyás Márton és a Partizán műsora Gajdics Ottóval tarolt, TGM és a többi véleményvezér pedig a nyomukban!

A hét kérdése

Még ugyan nem látni, mikor lesz vége a lockdownnak, de álmodozni azért lehet. A hét kérdésében pont ezt kell tenni!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás