+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Ésik Sándor
2018. augusztus 14. kedd, 20:32
A gendertudományt nem tudományos kritika érte, hanem a legaljasabb kocsmai támadás, a világtól félő, korlátolt férfiak gyülevész hadának támadása.

Felmerül a kérdés, hogy mit gondolunk a genderszakról. Nem gondolunk semmi megírható színvonalút. Leginkább azért, mert az általános műveltség szintjét (mármint nem a magyar közvélemény műveltségére gondolunk) meghaladó gendertudományos ismereteink nincsenek.

 

De nem is a gendertudományról kell nekünk itt megnyilvánulni, mivel

 

a gendertudományt nem tudományos kritika érte, hanem a legaljasabb kocsmai támadás, a világtól félő, korlátolt férfiak gyülevész hadának támadása.

 

Vele együtt megtámadtak valami mást, olyasvalamit, amit Magyarországon akkor foglaltak bele a genderezéssel minden bizonnyal mélyen egyetértő Szájer József által egy ipaden írt alaptörvényünkbe, amikor még a férfi férfi volt, a nő meg nő, mindenki tudta a helyét, és befogta a pofáját. Ja nem, azt csak a nők ugye. Mert még rend volt. Na.

 

Ez a valami az 1848. évi XIX. törvénycikkbe volt belefogalmazva és így hangzik:

 

„Az oktatás és tanulás szabadságának azon elve, hogy egyrészről a tanuló arra nézve: melly tant, és mellyik tanártól kívánja hallgatni, szabad választást tehessen; másrészről: hogy a rendes tanárokon kivül, más jeles egyének is, a ministerium által ideiglenesen megállapítandó, későbben pedig törvény által meghatározandó feltételek mellett oktathassanak, törvényesen kimondatik.”

 

Ekkor csatlakozott, több évtizedes, a testőrírókkal kezdődő, majd Széchenyiben és Eötvösben tetőző küzdelem után Magyarország jogilag is a Felvilágosodáshoz.

 

Szép 170 év volt.

 

Minden bizonnyal akkor ezt most kiveszik a történeti alkotmányból (ami ugye alaptörvényünk alap-alapja), mert

 

Eötvös Józsefet Soros György lefizette, és ezért fogadott el az országgyűlés ilyen, nemzetet mételyező genderszakok beszivárgását lehetővé tevő, liberálfasiszta törvényt.

 

Ésik Sándor írása a Diétás Magyar Múzsán is megjelent.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Egy nappal ezelőtt még olyanokat vágott egymás fejéhez Di Maio és Salvini, ami a koalíció végét vetítette előre. Most mindenki szépen lenyugodott.

Persze csak véletlenül, de így is csúnya a baki: az oroszok egy térképet posztoltak, melyen a Krím Ukrajna része, az ukrán külügy gyorsan vissza is vágott.

Az EP-választáson győzni nem tudó teljes ellenzéki összefogás megismétlése helyett külön balos blokkot alkot a posztkommunista SLD, a progresszív Wiosna és az újbaloldali Razem.

Kommunikációs félreértés történt a Jobbik és a Momentum között Pesterzsébeten.

Inkább ellene voltak, mint mellette, az utolsó pillanatban döntött a lengyel kormánypárt: ha nem támogatják, bukott is volna Ursula von der Leyen.

A hét kérdése

Föld alá vinnék a HÉV-et, de már idéntől 5-ös metrónak hívnák. Ilyen alapon bármi lehetne a hatos metró: mi legyen az?

Azért ide elnéznénk

Fesztivál, szabadegyetem, tábor a Felvidéken július 15-21. között.

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás