+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2018. augusztus 13. hétfő, 17:14
Kormánypárti felvonulás, magyarul: békemenet. Ez a román kormány válasza a Muie PSD jelszó mentén szerveződő egyre nagyobb tüntetésekre.

Ellendemonstrációval próbálhatja elejét venni a kormányellenes tüntetéssorozat folytatásának a PSD, számolt be a Főtér.ro. A nagyobbik romániai kormánypárt főtitkárhelyettese, Codrin Ștefănescu úgy véli: politikusaik és szavazóik egyaránt arra vágynak, hogy újfent kinyilváníthassák az utcán is a jelenlegi vezetés iránti elkötelezett támogatásukat. 

 

Az első, júniusi kormánypárti felvonulásra helyi sajtóhírek szerint százezreket buszoztattak Bukarestbe a román szociáldemokrata párt szervezésében. A PSD-párti tömeg akkor a korrupcióellenes ügyészség (DNA) bedarálása miatt elégedetlenkedőknek próbált üzenni, hogy a kormánypárti politikusokat érő súlyos vádak ellenére is kitartanak mellettük.

 

Az erődemonstráció azonban hiábavalónak tűnik, hiszen a belpolitikai válság nemhogy csitult volna, hanem egyre inkább kiéleződni látszik. A PSD viszont továbbra is hisz az őket támogató tömeg erejében, most 

 

az első kormánypárti ellentüntetésnél is nagyobb tömeget akarnak felvonultatni

 

– mondta a Ștefănescu a România TV-nek adott interjújában.

 

A nyári uborkaszezonban a nemzetközi sajtóban is nagy visszhangot váltott ki a pénteki korrupcióellenes tiltakozás szétverése. A rendőri brutalitás következtében több száz tüntető szorult orvosi ellátásra. Az oszlatásról készült látványos felvételeket itt lehet megnézni.

 

A tudosítások alapján a százezeres megmozdulásra rengeteg külföldön dolgozó román utazott haza. Beszédeikben

 

mindannyian a PSD által fémjelzett román politikai rendszert tették felelőssé azért, amiért Romániában nem teremtették meg az alternatíváját a külföldi munkavállalásnak.

 

Elégedetlenségük sajátos módjaként páran közülük a kormányellenes tüntetések szlogenjévé vált „Muie PSD”, azaz „Kapd be, PSD!” feliratot rakatták egyedi rendszámként külföldi autóikra, a jelszó pedig egyre változatosabb formákban ölt testet az egyedi szántástól a bulihimnuszig.

 

FOTÓ: Instagram/ Vice Romania

 

Marin Tecuta (@marintecutafitness) által megosztott bejegyzés,

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Évtizedek óta betiltott rákkeltő hatású anyagot is találtak a La Manche csatornánál
élő delfinek szervezetében.

Galambok, varjak, kutyák, macskák és delfinek titkosszolgálati kiképzésével is kísérletezett a hetvenes években a CIA egy, a titkosítás alól most feloldott dokumentum szerint.

A Bugár Béla-féle szlovákiai Híd nem működik együtt a másik magyar párt MKP-val, emiatt pedig a héten többen is otthagyták a pártot.

Az angol nyelv pedig a mandarin egyik dialektusa. De mennyire kell ezt komolyan venni? Salát Gergely Kína-szakértő magyarázta el az Azonnalinak.

A villamosiparban szigetelőnek használt kén-hexafluorid bír a legmagasabb felmelegedési potenciállal a világon, és egyre több szivárog belőle a levegőbe.

A hét kérdése

Megjelent a nyomtatott Mandiner, de mellette van még Magyar Hang, Figyelő, Demokrata, és sok minden más is. Te melyikre rabolsz rá az újságosnál? Ez a hét
kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Kőváry Zoltán pszichológus válaszol a kérdésekre szeptember 19-én este.

Közlekedéstörténet minden mennyiségben szeptember
21-én, szombaton!

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Ezt is szerettétek

Ha már elkezdődött a tanév, itt az ideje kitombolni magunkat!

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Ugyan az ország nagy részében összefog az ellenzék, de ez nem jött össze Mosonmagyaróváron.

Összeszedtünk pár fideszest, akik vidéki létükre mégis befutottak karriert a fővárosban!

Twitter megosztás Google+ megosztás