Dodik azt kívánta a Siratófalnál, hogy a Szerb Köztársaság legyen független

2022.07.21. 12:15

Az izraeli orosz nagykövettel is találkozott, így volt alkalma ismét méltatni a moszkvai politikát is.

Dodik azt kívánta a Siratófalnál, hogy a Szerb Köztársaság legyen független

Milorad Dodik, a bosznia Szerb Köztársaság vezetője a jeruzsálemi Siratófalnál járt szerdán. A politikus a szokásoknak megfelelően papírlapon hagyott üzenetet egy kívánsággal a szent helyként is tisztelt falnál.

„Az a kívánságom, hogy a boszniai Szerb Köztársaság legyen független a jövőben” – válaszolta Dodik a sajtó azzal kapcsolatos kérdésére, hogy mit kért az üzenetében.

„Különleges érzés ellátogatni erre a szent helyre, amely a zsidó nép harcának jelképe a szabadságukért és államukért. Nagyszerű tanúságtétel, amely megmutatja nekünk, hogy nincs szabadság állam nélkül. Sok szerencsét kívánok a testvéri zsidó népnek. Mi, szerbek, egyformán szenvedő nemzetnek számítunk, így közeli, testvéri nemzet vagyunk” – írta közösségi oldalán Dodik.

Mint az Oslobođenje írja, Dodik háromnapos látogatásra ment Izraelbe, ahol többek között az izraeli orosz nagykövethez, Anatoli Viktorovhoz is elment.

„Anatolij Viktorovval, az izraeli orosz nagykövettel beszélgettem a bosznia-hercegovinai helyzetről, illetve a folyamatos támadásokról a Boszniai Szerb Köztársaság és Oroszország, a daytoni békemegállapodás egyik garanciája ellen”  – írta Dodik .

Az index.hr szerint a szerb politikus ismét méltetta Moszkva politikáját a találkozó után. „Ebben a pillanatban, amikor a világ és a Nyugat egy része megpróbálja Oroszországra hárítani a világ minden hibáját, mi egyértelműen kimondtuk, nem leszünk részesei sem a Nyugat hisztériájának, sem annak a szankciós politikának, amelyet Oroszországgal szemben vezetnek be. Együttműködést akarunk. Ezt az ideérkezésem is megerősíti" – mondta Dodik a Boszniai Szerb Köztársaság televíziójának (RTRS).

Hozzátette: továbbra is törekszenek arra, hogy megmutassák az együttműködési vágyat, a ragaszkodást és a tiszteletet a „hatalmas orosz történelem, az orosz nép és az orosz állam iránt”.

NYITÓKÉP: Milorad Dodik Twitter-oldala

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek