A terézvárosi MSZP azt állítja, Soproni Tamás felrúgta a koalíciót

Szerző: Kulcsár Árpád
2022.07.01. 19:35

A helyi MSZP egy képet is közzétett, amin a momentumos polgármester vidáman sörözik fideszesekkel.

A terézvárosi MSZP azt állítja, Soproni Tamás felrúgta a koalíciót

Soproni Tamás momentumos polgármestere felrúgta a koalíciót Budapest VI. kerületében, Terézvárosban – számol be róla a kerület MSZP-szervezete a közösségi médiában. 

A közlemény szerint a polgármester szerdán felhívta a terézvárosi MSZP frakcióvezetőjét és „megzsarolta”, hogy ha nem zárják ki Bálint Györgyöt a frakcióból, az MSZP koalíciós megállapodás szerinti helyeinek elvételéről hoz be javaslatot és eléri, hogy a többség ezt megszavazza.

„A nem annyira a szavahihetőségéről híres polgármester másnap kivételesen állta a szavát és leváltotta az MSZP összes külsős delegáltját" 

– írják. 

Az MSZP emlékeztet rá, hogy Bálint György képviselő már nem tagja az MSZP-nek, független képviselő, és ő az, aki az elmúlt két évben több olyan ügyet tárt fel, melyekkel kapcsolatban több hatóságnál folynak vizsgálatok, melyek százmilliós beruházásokat érintenek.

„Ezekben az ügyekben többször kérte Soproni Tamás támogatását, aki ezt elutasította, és Bálint Györgyöt tisztségeiből visszahívta" - írják. 

A bejegyzés végére egy fényképet, amin azt sejtetik, hogy Soproni a Fidesszel és a DK-val játszik 0ssze a döntésben,

a képen ugyanis az látható, hogy a polgármester három momentumos társán túl két DK-s és két Fideszes képviselővel jókedvűen sörözik. 

Soproni Tamást kerestük az ügyben telefonon, egyelőre nem sikerült elérnünk. 

NYITÓKÉP: Terézvárosi MSZP/Facebook

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek