Putyin először hagyta el Oroszországot az ukrajnai invázió kezdete óta

Szerző: Cserdi Dóra
2022.06.28. 17:55

Az utolsó hivatalos útja februárban volt. A tervek szerint szerdán még egy csúcstalálkozón is részt vesz az orosz elnök.

Putyin először hagyta el Oroszországot az ukrajnai invázió kezdete óta

Az orosz elnök kedden hivatalos látogatásra érkezett Dusanbéba, Tádzsikisztán fővárosába – közölte a TASS. Ez Vlagyimir Putyin első hivatalos külföldi útja az ukrajnai invázió kezdete óta.

Putyin a tervek szerint Emomali Rahmon tádzsik elnökkel egyeztet kedden. A TASS cikke alapján a megbeszélés napirendjén egyaránt szerepelnek kétoldalú és nemzetközi kérdések, köztük az afganisztáni helyzet – írják.

Az orosz vezető szerda reggel Türkmenisztán fővárosába, Ashgabatba utazik tovább, ahol beszédet mond a június 29-re kitűzött Kaszpi-csúcstalálkozón. Az eseményen Azerbajdzsán, Irán, Kazahsztán és Türkmenisztán vezetői is részt vesznek.

A mostani Vlagyimir Putyin második hivatalos külföldi látogatása ebben az évben. Az első útra még februárban, az ukrajnai invázió előtt került sor. Akkor Kínába látogatott az orosz elnök.

NYITÓKÉP: Wikimedia Commons

Cserdi Dóra
Cserdi Dóra újságíró

Szerkesztő-újságíró.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek