A fenyegetések után pénzbírságot is kaphat az étteremtulaj, aki kiírta, nem látja szívesen a magyarokat

Szerző: Cserdi Dóra
2022.06.25. 19:50

Viccnek szánták a táblát, a Tuna bar a különböző szatirikus feliratairól vált ismertté.

A fenyegetések után pénzbírságot is kaphat az étteremtulaj, aki kiírta, nem látja szívesen a magyarokat

„Nem szolgálunk ki magyarokat. Nem látunk szívesen a tengereteknél. De ha magatokkal hozzátok Hernádit, már szívesen látunk benneteket” – írták ki néhány hete egy peljesaci bár előtti táblára. Az étterem Orbán Viktor eszmefuttatására reagált, mivel a kormányfő arról beszélt, hogy a magyaroktól elvették a tengerüket.

A Tuna Bar tulajdonosa Jakov Jakša Begović, és már 30 éve vezeti az intézményt. A bár a különböző szatirikus feliratairól vált ismertté.

A vendéglátós most megszólalt az üggyel kapcsolatban. Mint mondta, egyetlen nap alatt több ezer fenyegtő e-mailt és telefont kapott, az étterme értékelését lehúzták az interneten, és a vicc miatt most akár 200 ezer kunás pénzbírsággal is büntethetik.

„Többször eljött hozzám a rendőrség, és megtudtam, hogy feljelentést tesznek ellenem. Elkértem a jegyzőkönyvet, de nem kaptam meg egyből. Később az ügyvédem is felhívott, felajánlotta, hogy ingyen képvisel” – mondta a vendéglátós az rtl.hr-nek.

Mint írják, Begovićot a magyarok méltóságának megsértésével gyanúsítják. A vendéglátós azt mondta, 10-200 ezer kunás pénzbírságot kaphat.

NYITÓKÉP: Orbán Viktor Facebook-oldala

Cserdi Dóra
Cserdi Dóra újságíró

Szerkesztő-újságíró.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek