A NATO főtitkára szerint hosszú lesz ez a háború, és a Nyugatnak is sokba fog kerülni

Szerző: Kulcsár Árpád
2022.06.19. 11:12

Attól még szerinte folyamatosan támogatni kell Ukrajnát.

A NATO főtitkára szerint hosszú lesz ez a háború, és a Nyugatnak is sokba fog kerülni

Évekig tarthat Oroszország ukrajnai háborúja – mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár egy német hetilapnak, hozzátéve, hogy az ukrán csapatok korszerű fegyverekkel való ellátása növelné annak esélyét, hogy a donbászi régiót felszabadítsák az oroszok ellenőrzése alól.

„Fel kell készülnünk arra, hogy ez évekig is eltarthat. Nem szabad feladnunk Ukrajna támogatását” – mondta Stoltenberg a Bild am Sonntagnak, hozzátéve, akkor is támogatni kell Ukrajnát, ha magasak is a költségek, nem csak a katonai támogatás, hanem a növekvő energia- és élelmiszerárak miatt".

„A madridi NATO-csúcson a hónap végén várhatóan megállapodnak egy Ukrajna számára nyújtott segélycsomagról, amely segít az országnak áttérni a régi szovjet korszak fegyvereiről a NATO szabványos felszerelésére” – mondta Stoltenberg a hét elején.

Ukrajna szombaton megfogadta, hogy legyőzi Moszkvát, miközben az ország keleti részének kulcsfontosságú városa, Szeverodonyeck elleni orosz támadásokat próbálja éppen visszaverni, és a területet intenzíven támadják lövedékekkel és rakétákkal a Vlagyimir Putyin által küldött megszálló csapatok.

Az elmúlt napokban mind Oroszország, mind Ukrajna inkább a tüzérségi bombázásokra fókuszált a kelet-ukrajnai Szeverodonyeck térségében, de a frontvonal alig mozdult.

NYITÓKÉP: Jens Stoltemberg/Facebook

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek