Megnyílt Király Gábor milliárdos állami támogatásból épült szállodája

Szerző: Kósa András
2022.06.13. 09:46

Szoba reggelivel, kilátással edzőpályára két fő részére már 36 ezer 80 forintért! Laptársunk, az Ugytudjuk.hu cikkét szemlézzük.

Megnyílt Király Gábor milliárdos állami támogatásból épült szállodája

A teraszra kipakolt székek és asztalok várják a vendégeket Szombathelyen a Király Sportlétesítmény frissen elkészült Park Hotel feliratú épülete előtt – írja laptársunk az Ugytudjuk.hu. A szálloda tulajdonosa Király Gábor volt válogatott kapus.

Mint felidézték, még 2019 októberében jelent meg a Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, amely szerint a Király Sportegyesület a Sportlétesítmény fejlesztésére összesen

4 milliárd 505 millió 212 ezer 585 forintot kap a központ költségvetés terhére.

Az EMMI később adott válaszából az derült ki, hogy a költségvetési forrásból a Király Sportlétesítmény „A” épületének rekonstrukcióját, egy „C” épület (rehabilitációs központ) létesítését és a meglévő füves pályák felújítását finanszírozták. A létesítmény bővítésébe egyébként 2018-ban kezdett bele Király Gábor, a "B" jelű épületet akkor 1 milliárd forintból húzták fel, amit a csúcstartó kapus az állammal felesben fizetett.

2015. novemberében látogatott el Orbán Viktor miniszterelnök Szombathelyre, hogy bejelentse mi minden épül meg a városban a Modern Városok Program keretében. Akkor a felsorolásban többek között szerepelt, de még a mai napig meg nem valósult új intermodális csomópont, a Fedett Uszoda wellness részleggel való bővítése, a Romkert rekonstrukciója és a Gotthard-kastély felújítása.

Ami szintén a programban szerepelt és azóta megvalósult, az a dozmati víztározót, az Illés Akadémia új épülete, a Képtár rekonstrukció, a Schrammel-gyűjtemény épülete és a Király Sportlétesítmény bővítése.

Az Ugytudjuk.hu – amely galériát is közölt a szállodáról – kereste a Király Sportegyesületet is, ahol azt ígérték jövő hét elején részletes közleményben mutatják be az állami támogatással megvalósult beruházást.

A most megnyitott hotelben a booking adatai szerint egy éjszaka reggelivel, két fő részére 36 ezer 80 forint.

NYITÓKÉP: Vágvölgyi Bálint, Ugytudjuk.hu

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek