A hatósági árnál 30 forinttal drágábban adták a dízelt egy MOL benzinkúton

2022.06.10. 17:32

Egy közösségi oldalra feltöltött számla alapján ma reggel volt olyan MOL benzinkút, ahol 480 forintos hatósági ár helyett 510 forintért adták a dízel literjét. A MOL megkeresésünkre adminisztrációs hibával magyarázta az eltérést.

A hatósági árnál 30 forinttal drágábban adták a dízelt egy MOL benzinkúton

Kellemetlen meglepetés ért péntek reggel egy autóst tankolás után, amikor azt vette észre, hogy a hatósági árnál 30 forintért drágábban, 510 forintos literáron tankolt dízelt. Így 44 literért a szokásos 20076 forint helyett 21436 forintot fizetett.

Amikor visszament reklamálni, a kút munkatársaitól azt az információt kapta, hogy a MOL éjféltől 30 forinttal megemelte a dízel árát, így a rendszer azóta 510 forintos literárat számolt fel mindenkinek. A kutasok azt is hozzátették, hogy a nemvárt emelés több konfliktust is okozott a vásárlókkal.

A MOL sajtóosztálya az Azonnali megkeresésére azt írta:

„Köszönjük a jelzést, kivizsgáltuk. Apró, adminisztrációs hiba történt, ami csupán néhány töltőállomáson merült fel, és egy nagyon szűk körét érintette ma reggel a vásárlóinknak. Elnézést. Az ügyfelek kárát megtérítjük. Kérjük, érintett ügyfelünk forduljon az ügyfélszolgálatunkhoz.”

Bár a hivatalos hatósági ár még mindig 480 forint, a holtankoljak.hu értesülései szerint a gázolaj beszerzési ára péntekre 30 forinttal emelkedett, amivel a piaci ár átlépte a 800 forintos literenkénti küszöböt.

NYITÓKÉP: Flickr

Papp Éva Orsolya
Papp Éva Orsolya Az Azonnali.hu munkatársa

A szerző az Azonnali munkatársa.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek