Az első nyári hétvége reggelén összeomlott a vasúti közlekedés Budapest és a Balaton között

Szerző: Kósa András
2022.06.04. 10:04

Olvasónk jelezte, hogy már fél órája várja a vonatot Székesfehérváron, ami még el sem indult Budapestről.

Az első nyári hétvége reggelén összeomlott a vasúti közlekedés Budapest és a Balaton között

Nem indul jól a pünkösdi hosszú hétvége azoknak, akik a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon szeretnének a Balatonhoz jutni. Egy olvasónk tájékoztatott minket arról, hogy a családjával a székesfehérvári pályaudvaron vesztegelnek, elvileg már

húsz perce azon a vonaton kellene ülniük Keszthely felé, amelyik még el sem indult Budapestről.

Mint elmondta, volt olyan szerelvény, amelyik Székesfehérvár helyett Ódinnyésen tudott csak megállni, több vonat is húsz-negyven perces, vagy akár másfél órás késésekkel is érkezik és indul.

A MÁV ügyfélszolgálatán annyit tudtunk meg, hogy

egy biztosítóberendezés és egy mozdony is meghibásodott,

emiatt alakultak ki zavarok a vonatközlekedésben.

A MÁVINFORM Facebook oldalán azt írták,

„ Déli pályaudvarról Keszthelyre 6:35-kor elindult 860-as számú Balaton InterCity mozdonya Fonyód állomáson meghibásodott, a vonat nem közlekedik tovább. Az utasok a Déli pályaudvarról Nagykanizsára közlekedő 842-es számú Tópart IC vonatra szállnak át”.

Ezen kívül Keszthelyről a Déli pályaudvarra 10:48-kor induló 865-ös számú Balaton IC helyett várhatóan Keszthely és Balatonszentgyörgy között pótlóbusz közlekedik.

Más vonalakon is zavarok vannak, a Keleti pályaudvaron egy biztosítóberendezés hibásodott meg, ezért Egerbe, Pécsre, Győrbe is késésekkel indulnak a vonatok.

NYITÓKÉP: mavcsoport.hu

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek