„Megvoltak az okai” a texasi tömeggyilkos tinédzsernek az édesanyja szerint

Szerző: Kósa András
2022.05.28. 18:51

Adriana Martinez azt kérte, mindenki próbáljon megbocsátani neki és a fiának is. Salvador Ramos kedden 19 iskolást és két tanárt gyilkolt le hidegvérrel egy texasi általános iskolában, mielőtt a kiérkező rendőrök vele is végeztek.

„Megvoltak az okai” a texasi tömeggyilkos tinédzsernek az édesanyja szerint

Sikerült egy rövid interjút készítenie a Televisa spanyol nyelvű amerikai tévécsatornának annak a 18 éves fiatalnak azt édesanyjával, aki kedden 19 iskolást is két tanárt gyilkolt meg a Texas állambeli Uvalde kisváros általános iskolájában.

A 18 éves Salvador Ramos több automata fegyverrel hatolt be az épületbe, ahol több mint egy órán át szabadon gyilkolhatott, miközben a rendőrséget hiába értesítették sokan (köztük volt, aki éppen a 911-es segélyhívót hívta, amikor a gyilkos lövés érte), a rendőrök mégis csak egy órával később tudták ártalmatlnítani a fiatalt.

Ramos egyébként korábban fegyverekkel pózolva, kétértelmű (utólag nagyon is egyértelmű) üzeneteket küldve

jelezte a közösségi médiában, hogy készül valamire.

A Televisának most a gyilkos édesanyja, Adriana Martinez azt mondta, fia jóravaló, csendes fiatal volt, és fogalma sincs, miért tett, amit tett, de „megvoltak a maga okai”, majd amikor a riporter visszakérdezett, hogy mik lehettek ezek az okok, csak annyit mondott, hogy „közel akart lenni a gyerekekhez” – de azt már nem részletezte, ezen mit ért.

A rövid, két perces interjúban még azt kérte mindenkitől, hogy bocsásson meg neki és a fiának is.

NYITÓKÉP: Youtube

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek