Hadházy nem lesz tagja a Momentum-frakciónak, de ezt az Azonnalitól tudta meg

Szerző: Fekő Ádám
2022.04.29. 16:02

Úgy tűnik, a párt hamarabb közölte a sajtóval a gyors elválást, mint magával a politikussal.

Hadházy nem lesz tagja a Momentum-frakciónak, de ezt az Azonnalitól tudta meg

Az Alfahírnek a Momentum már egészen konkrétan elárulta, „nem egy frakcióban fognak a NER lebontásán dolgozni”: mint az ismert, Momentum támogatta az LMP egykori társelnökét a Zuglóban simán hozott egyéni választókerületben, de miután a párt bejelentette, mégsem bojkottálják teljesen a parlament hétfői alakulóülését, az erősen bojkottpárti politikus annyit mondott, el kell gondolkodni a közös jövőn.

A Momentum azt állította, Hadházyt nem érhette váratlanul a döntés, hiszen egyeztetések is folytak közte is az elnökség között.

Ehhez képest úgy tűnik, Hadházyt már minden döntés meglepetésként érte: a politikust telefonon értük el, hogy kommentálja a végleges elválást a Momentumtól, de saját bevallása szerint ő maga még nem hallott erről, és még máshol sem olvasta.

„Nem láttam még. Egyelőre ebben az ügyben csak annyit tudok még mindig mondani, hogy sokmindenen el kell gondolkodni a Momentum döntése miatt” 

– mondta az Azonnalinak Zuglóban mandátumot szerzett képviselő.

A politikus így arra sem tudott válaszolni, hogy mi lesz azzal az előválasztás előtt általa is aláírt értéknyilatkozattal, ami többek közt azt tartalmazta, hogy az egyéni választókerületbe jutás esetén beül a hat ellenzéki párt egyikének frakciójába.

Hogy ezt az értéknyilatkozatot számonkéri-e a Momentum, megkérdeztük a párt sajtóosztályától is, de egyelőre nem válaszoltak.

Hadházy Ákos parlamentbe kerülése azért is érdekes így, mert tulajdonképpen a Momentum saját sikertörténete volt, hogy a korrupcióbotrányba keveredett MSZP-s Tóth Csabára ráindítva behúzták az ország egyik legstabilabban ellenzéki körzetét, Zuglót.

A politikus simán bejutott így, azt viszont már amúgy is rossz döntésként írta le, hogy párton kívüliek csak ezzel a módszerrel juthattak be, emiatt ugyanis búcsúzni kényszerül az LMP-t nem sokkal utána szintén elhagyott Szél Bernadettől. Ő ugyanis nem tudta megnyerni a saját körzetét. Akkor azt javasolta, Márki-Zay Péter helyét adják oda Szélnek.

Hadházy így elvileg a zuglóiak képviselője, de úgy tűnik, továbbra is inkább országos politikusként dolgozna: ellenzéki győzelem esetén korrupcióellenes hivatalt vezetett volna, de az is erős jel, hogy mai bejelentése alapján az alakuló ülés helyett Kisvaszarra megy, ahol „egy roma családot folyamatos retorzió ér a polgármester részéről, mert a nevüket felvállalva számoltak be a roma felzárkóztatásra adott EU-s pénzek elcsalásáról.”

KIEMELT KÉP: Aradi Péter / Azonnali

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek