Publicus: 47-47 százalékon a Fidesz és az ellenzék, de utóbbiak közül többen mennének szavazni

Szerző: Kósa András
2022.04.02. 08:48

A választás előtti utolsó felmérése szerint hét százaléknyi aktív bizonytalan szavazó van, akik között az ellenzéknek több a támogatója.

Publicus: 47-47 százalékon a Fidesz és az ellenzék, de utóbbiak közül többen mennének szavazni

A választások előtti utolsó közvélemény-kutatását közölte a Publicus Intézet. A Népszava megbízásából készített felmérés a hazai listás szavazatokat mérte. Ebből kiderült, hogy a megkérdezettek 51 százaléka nem elégedett azzal, ahogy az országban mennek a dolgok, arányuk 3 százalékponttal emelkedett az egy hónappal ezelőttihez képest. A bizonytalanok többsége (56 százalék) szintén így nyilatkozott. A válaszadók 46 százaléka elégedett.

A megkérdezettek 76 százaléka mondta azt, hogy biztosan elmegy szavazni, ami kiugróan magas részvételt sejtet vasárnap.

A március 31-én befejezett adatfelvételkor ugyanakkor az ellenzéki szavazók 5 százalékponttal magasabb részvételi hajlandóságot mutattak a Fidesz támogatóinál. Az összes megkérdezett körében a Fidesz támogatottsága 35 százalék volt, két százalékponttal meghaladva az ellenzéki pártszövetségét.

A magasabb részvételi hajlandóság miatt ugyanakkor a biztos szavazó pártválasztók között 47-47 százalékos, teljesen kiegyenlített támogatottságot mért a Publicus. A bizonytalanok aránya 27 százalékos,

ám hét százalékpontnyi bizonytalan szavazó aktívnak tekinthető, és köztük 61-39 arányban az ellenzék irányában billenők vannak többen.

További pártok közül egy sem éri el a parlamenti bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt.

NYITÓKÉP: Azonnali-montázs. KÉPEK FORRÁSA: Egységben Magyarországért / FB, Fidelitas / FB

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek