Lehetetlen időpontra hívta össze Kövér László az Országgyűlést Ukrajna miatt

Szerző: Kósa András
2022.03.06. 15:56

A házelnök már eddig is többször tanúbizonyságát tette nagyvonalúságának az ellenzékkel szemben. Itt az újabb példa.

Lehetetlen időpontra hívta össze Kövér László az Országgyűlést Ukrajna miatt

Csütörtök este nyolc órára hívta össze Kövér László az Országgyűlés ülését ellenzéki kezdeményezésre – derül ki a parlament honlapjára feltöltött napirendből és meghívóból. A rendkívüli ülést az ellenzéki pártok közösen kezdeményezték azért, hogy az ukrán háborúról tárgyaljanak.

Az ellenzék azt szeretné, ha elfogadnának egy határozati javaslatot is.

Ebben többek között megállapítanék, hogy „az Országgyűlés megdöbbenéssel értesült arról, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én hajnalban elrendelte katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. (…) A fentiekre tekintettel:

  • Az Országgyűlés felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy határolódjon el az orosz katonai beavatkozástól, illetve azonnal és határozottan ítélje el az orosz agressziót.
  • Az Országgyűlés felszólítja a kormányt, hogy fejezze ki szolidaritását Ukrajnával, az ukrán néppel, mondja ki világosan, hogy Ukrajna határai sérthetetlenek.
  • Az Országgyűlés felszólítja a kormányt, hogy maradéktalanul hajtsa végre a NATO és az Európai Unió Magyarország részvételével meghozott döntéseit a putyini Oroszország katonai agressziójával kapcsolatban.
  • Az Országgyűlés követeli a Paks2 beruházás engedélyezési eljárásának azonnali felfüggesztését, illetve az orosz érdekeket kiszolgáló Nemzetközi Beruházási Bank azonnali kiutasítását Magyarországról.
  • Az Országgyűlés felszólítja a kormányt, hogy fogadja be az esetlegesen határaira érkező kárpátaljai magyarokat és minden más ukrajnai menekültet. Érkezésükre, ellátásukra haladéktalanul fel kell készülni.

KIEMELT KÉP: Kovács Tamás / MTI

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek