Még a Fideszben sem hiszi el mindenki Varga Judit magyarázatát az Európai Bíróság ítéletéről

Szerző: Kósa András
2022.02.18. 20:59

Ujhelyi István kelt korán, hogy meghallgassa Navracsics Tibor és Fiala János beszélgetését.

Még a Fideszben sem hiszi el mindenki Varga Judit magyarázatát az Európai Bíróság ítéletéről

Ez egy választási kampány kommunikációja – így reagált Navracsics Tibor volt igazságügyi miniszter, uniós biztos, a Fidesz Veszprém-megyei képviselőjelöltje, a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa program kormánybiztosa Fiala János kérdésére a 168 óra honlapján hallható rádióműsorban. A kis dialógust Ujhelyi István szúrta ki.

A műsorvezető arról érdeklődött, Navracsics Tibor elhiszi-e Varga Judit „politikai magyarázatát” az Európai Bíróság eheti döntéséről. A testület elutasította a magyar és a lengyel kormány beadványát a tervezett uniós jogállami mechanizmussal kapcsolatban, amire Varga Judit igazságügyi miniszter a keddi Kormányifón úgy reagált, hogy ez politikai nyomásgyakorlás a Fidesz gyermekvédelmi népszavazása és egyéb intézkedései miatt. (A minisztert nem lehetett megkérdezni a témában, mert alig három perc után elviharzott a Kormányinfóról.)

Navracsics Tibor szerint „mindkét oldalról” politikai reakciók születtek, pedig „jó lenne egyébként szakmai vita is”. A volt miniszter szerint ugyanakkor ez kampánytéma, ami nem jelenti a beavatkozást a magyar választásokba, legalábbis ő nem úgy éli meg, de „a kommunikációs gépezetek is így reagáltak erre”. Navracsics tibor végül igennel felelt Fiala János kérdésére, hogy a téma mélysége a magyar kampányban „nem fedi lent döntés lényegét”.

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek