Kötelező oltás Ausztriában: nemhogy nőtt volna, csökkent az oltakozók száma

Szerző: Kósa András
2022.02.14. 12:26

A Kronen Zeitung megnézte az első hét adatait és érdekes következtetésre jutott.

Kötelező oltás Ausztriában: nemhogy nőtt volna, csökkent az oltakozók száma

Február 5-től kötelező a koronavírus elleni oltás mindenkinek Ausztriában, aki nem turistaként az országban tartózkodik (vagyis az ott tanuló, dolgozó magyar állampolgároknak is), ez alól csak a kismamák, vagy az orvosilag indokolt esetek jelentenek kivételt.

Korábban több tiltakozó demonstráció is volt az intézkedés ellen, és a Kronen Zeitung napilap szerint egyelőre nem is különösebben hatott a törvény.

A lap Bécs oltási adatait nézte meg az elmúlt napokban és érdekes tendenciát fedezett fel.

  • Február 4-én, vagyis a még utolsó „nem kötelező napon” az osztrák fővárosban 515-en kérték az első oltásukat, 1311 ember kapta meg a másodikat és 6222-en a harmadikat, vagyis összesen 8048 oltást regisztráltak.
  • Február 5-én ehhez képest csak 347 első oltást adtak be, 975 másodikat és 4194 harmadik vakcinát, vagyis ez összesen 5516 oltás volt csak, 2502-vel kevesebben mentek el beoltatni magukat.
  • Egy nappal később összesen 143-an kérték bármelyik oltást.
  • Február 7-én pedig 427-en, szintén összesen.

Igaz, mint a lap megjegyzi, a mostani, tehát február 14-i hétfőre már volt 3027 előzetes regisztráció és a nap folyamán oltani fognak 176 bécsi oktatási intézményben is, tehát jelentősen emelkedik majd várhatóan a bármely oltást megkapók száma.

Az igazsághoz pedig az is hozzátartozik, hogy március 15-ig még nem büntetik, csak figyelmeztetik az oltást megtagadókat.

NYITÓKÉP: Koronavírus elleni vakcina, fotó: Wikimedia Commons / Arne Müseler / CC-BY-SA-3.0

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek