Szavazásra buzdítja a fiatalokat a Budapest Pride és az aHang

Szerző: Renczes Ágoston
2022.02.03. 10:41

A kampányhoz interaktív játék is van, lehet vele nyerni Meseország mindenkiét meg egy csomó más dolgot is.

Szavazásra buzdítja a fiatalokat a Budapest Pride és az aHang

„Legyél te a +1!”

néven a fiatalokat szavazásra buzdító közös kampányt indít a Budapest Pride és a civil kezdeményezéseknek platformot adó aHang.

„A fiatal, 18 és 30 közötti választók egynegyede nem jár szavazni, pedig ez a generáció a leginkább támogató az LMBTQ közösséggel szemben. Ezért fontos nekünk, hogy az idei országgyűlési választásokon minél több fiatal menjen el szavazni”

– idézi a szerkesztőségünknek eljuttatott közlemény Radványi Viktóriát, a Budapest Pride elnökségi tagját.

Tóth Enikő, az aHang kampányosa szerint „bár a 18-30 közötti fiatalok szavazási hajlandósága alacsony,

tévedés azt hinni, hogy tájékozatlanok.

Igenis érdeklődnek a közügyek iránt, képben vannak, és sok társadalmi jelenséggel szemben elfogadóbbak és tájékozottabbak is”.

A kampányhoz tartozik egy interaktív játék is: a kampány weboldalán a csatlakozók kihívásokat fogadhatnak el, amik a közlemény szerint „egyfajta demokrácia-szimulációként működnek”.

„A Legyél te a +1 felhívja a figyelmet arra, hogy a döntéseink nemcsak a saját, de mások életére is hatással vannak – ami azt is jelenti, hogy már egészen kis cselekedetekkel (minthogy felszedjük a szemetet a közeli parkban, vagy posztolunk a kedvenc roma művészünkről) hatással lehetünk a körülöttünk lévő világra. A kihívások bizonyítják, hogy senki sem erőtlen és senki sincs egyedül: mindannyian képesek vagyunk rendelkezni az életünk és a jövőnk felett, és pont ezért súlya is van a döntéseinknek” – fogalmaz a közlemény.

A kihívások a környezetvédelem, a kultúra, az egészség, a roma és az LMBTQ jogok társadalmi kérdései köré rendeződnek,

és mindenféle feladat választható a szemétszedéstől kezdve a meditáción keresztül egy videoklip elkészítéséig. Minél több kihívást teljesít egy felhasználó, annál több pontot gyűjt, amiket beválthat a honlapon szereplő ajándékokra. Ezek között megtalálható a Dóró Dórának köszönhetően ikonikussá vált Meseország mindenkié mesekönyv, vannak LMBTQ- és szivárványcsaládos kiegészítők, de akad Mayberian Sanskülotts-CD és -kiegészítő is.

Van reklámfilm is, amiben az egyes témák nagykövetei is szerepelnek: Hegedűs Emmett az LMBTQ jogok nagykövete, Oláh Norbert a kultúra nagykövete, Boda-Novy Emília roma nagykövet, Takács Dalma képviseli az egészséget és Antal Éva a környezetvédelmet.

NYITÓKÉP: Budapest Pride / Facebook

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek