Ujhelyi: Átverve érzi magát az Elk*rtukot bemutató brüsszeli mozi

Szerző: Renczes Ágoston
2021.11.27. 14:44

A szocialista EP képviselő szerint hazugság, hogy óriási siker volt a film brüsszeli bemutatója, ráadásul a mozi nem is tudta, milyen célból bérelték ki náluk a termet.

Ujhelyi: Átverve érzi magát az Elk*rtukot bemutató brüsszeli mozi

Egy terjedelmes Facebook-posztban ismertette szombaton Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője, hogy milyen részleteket derített ki a Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárogtatását és az azt követő zavargásokat a kormánypárti narratívának megfelelően feldolgozó Elk*rtuk című film.

A film november 9-iki brüsszeli bemutatójáról a kormányközeli médiabirodalom sajtótermékei egyöntetűen „átütő sikerként” tudósítottak, Ujhelyi szerint azonban a bemutatón

„jóindulattal is csak néhány lézengtek a Fidesz EP-delegációjának tagjai és munkatársai mellett”.

Az EP-képviselő szerint ezt a Fidesz politikusai által az eseményről közzétett képek is bizonyítják, és Ujhelyi úgy gondolja, az érdeklődést össze sem lehet hasonlítani Márki-Zay Péter ugyanezen az estén egy brüsszeli hotel bárjában tartott közösségi fórumával, amire több mint 200 ember volt kíváncsi.

A filmbemutatóról a Fidesz EP-képviselője, Deutsch Tamás azt mondta, azt „a magyar baloldal” megpróbálta megfúrni, ugyanis „napközben a mozi – telefonhívásokra hivatkozva – megpróbálta elérni, hogy mondják le a bemutatóhoz kapcsolódó rendezvényeket”.

Ujhelyi annak is utána járt, hogy ezt vajon mire alapozza Deutch. Az MSZP EP-képviselője a mozit üzemeltető cégtől azt a tájékoztatást kapta, hogy „a filmet csak egyetlen alkalommal, aznap este vetítették, de már ezt is megbánták”,

ugyanis előzetesen nem tudtak róla, hogy milyen filmet akarnak náluk bemutatni.

A cég rendszeresen adja bérbe különféle vetítésekre a mozitermet, ezúttal is bérelték tőlük a termet, de „nem hivatalos, hanem egy gmail-es emailcímről egyeztettek velük az esemény részleteiről, vagyis csak a bemutató előtt jöttek rá – némi kutatást követően –, hogy valójában egy konzervatív pártalapítvány bérelte ki a termet tőlük” fogalmaz Ujhelyi, aki szerint a mozi a film pontos címéről is csak azért értesült, mert valaki érdeklődött náluk a filmről telefonon.

„Mondtuk nekik, hogy nem akarunk semmilyen politikai párttal ilyen módon kapcsolatba kerülni. Meg is kértük őket, hogy legalább fotókat ne készítsenek az eseményről a teremben és a mozi előtt sem, de ezt a kérésünket megtagadták. Sok eseményünk, bemutatónk van a világ minden tájáról, sokan bérelik ki a termet hasonló célból. Általában minden rendben zajlik. De most, sajnos átvertek minket”

– idézi Ujhelyi a mozit üzemeltető cég válaszát. Bár az EP-képviselő posztjában arról konkrétan nincs szó, hogy a mozi az utolsó nap szerette volna lemondani az eseményt, korábban Ujhelyi is ezt nyilatkozta a Szeged Televíziónak.

Az Elk*rtukat mi is megnéztük, kritikánk itt olvasható a filmről.

NYITÓKÉP: EP / Genevieve Engel

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek