Tóth Csaba visszalépett az előválasztástól Zuglóban

2021.09.27. 14:20

Az MSZP-s zuglói országgyűlési képviselő szerint az ellene indított nemtelen támadások miatt úgy döntött: elég volt, visszatér inkább az üzleti életbe, pedig egy tisztességes választáson szerinte nyert volna.

Tóth Csaba visszalépett az előválasztástól Zuglóban

Szeptember 27-én adott sajtótájékoztatónak nevezett „sajtónyilatkozatot” Tóth Csaba, a Zuglóban 2014-ben és 2018-ban is mandátumot szerző MSZP-s országgyűlési képviselő.

Tóth, aki beszédében felsorolta, hogy szerinte igazságtalan az előválasztás, mivel a pártja miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely megvonta tőle a támogatást, miközben a Jobbik, a DK és a Momentum kiáll az ő ellentmondásos jelöltjeikkel szemben.

Tóth szerint az „ellenségek nem előttünk, hanem mögöttünk” állnak, emiatt bejelentette,

visszalép az előválasztástól, és mandátumának lejártával nem tervez a politikában maradni

– elmondása szerint az utóbbi időkben a vele kapcsolatosan felmerülő hírek mind hazugságok, aminek a céljai az voltak, hogy besározzák a nevét.

Elmondta, egy tisztességes választáson jó esélye lett volna a győzelemre, „ám ez egy mocskolódó kampány volt”, ami ellen szerinte nem lehet védekezni, hiszen a későbbi rágalmazási és helyreigazítási perek már rajta kívül senkit sem fog érdekelni – véli Tóth.

Érdekesség, hogy a bejelentést követően Tóth Csaba Facebook-oldala már nem volt elérhető. (Frissítés, 16:14: Tóth Csaba Facebook-oldala azóta újra elérhető.)

Visszalépésével így a körzetben Hadházy Ákos lesz majd a befutó, akit a Momentum indít, de mellette a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom, illetve egyedülálló módon a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is támogat. Tóthtól pénteki miniszterelnök-jelölti vitán vonta meg Karácsony Gergely a támogatását, amikor elmondta, hogyha Zuglóban élne, nem szavazna Tóth Csabára, majd ezután más pártok, a Jobbik és a DK is kihátrált a jelöltsége mögül.

A hírre egyébként röviden reagált a Momentum és Fekete-Győr András: utóbbi úgy kommentálta Tóth Csaba visszalépését, hogy „ezzel egy komoly lépést tettünk az ellenzék megtisztítása érdekében, és így a kormányváltás is közelebb került”. A Momentum sajtóközleménye ezen túlmenően arra is kitér, hogy pártjuk örül a bejelentésnek és annak, hogy a többi miniszterelnök-jelölt után maga Tóth Csaba is egy, a tiszta ellenzéket megerősítő döntésre jutott.

Tóth Csaba sajtótájékoztatónak brandelt sajtónyilatkozata alább nézhető meg.

NYITÓKÉP: Tóth Csaba / Facebook

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek