Bécsben és Burgenlandban látogathatóak lesznek májustól az idősotthonok

Szerző: Techet Péter
2020.04.29. 17:31

Május elején lazít Bécs és Burgenland szociáldemokrata vezetése az idősotthonokra vonatkozó látogatási tilalmakon.

Bécsben és Burgenlandban látogathatóak lesznek májustól az idősotthonok

Miközben jelenleg az ausztriai idősotthonokban is látogatási tilalom van, két baloldali vezetésű tartomány lazításokat jelentett be.

A szocdemek és zöldek által közösen irányított Bécs úgy döntött:

május 4-től (azaz jövő hétfőtől), noha szigorú feltételek mellett, de ismét megnyilhatnak az idősotthonok a látogatók előtt.

Ez azonban csak a közösségi tereket érinti, a bentlakók szobáiba továbbra sem mehet be nem ott dolgozó ember.

A tartományi vezetés pontosan leírta, milyen feltételekkel érkezhetnek a látogatók. Ennek értelmében látogatásra csak meghatározott időkeretben, meghatározott helyszínen van lehetőség, előzetesen erre időpontot és engedélyt kell kérni, a belépéskor pedig mindenkinek felveszik az adatait.

A látogatókat az otthonok személyzetéből kíséri valaki, a másfél méteres távolságot pedig ekkor is be kell tartani – mind a személyzet, mind a meglátogatott személy irányába.

Amint Kristijan Iledić, Burgenland szociáldemokrata szociális tanácsnoka elmondta: hasonló döntésre szánta el magát az eisenstadti kormányzat is, de ők csak május 9-től (azaz jövő péntektől) engedik be a látogatókat a Magyarországgal határos tartomány idősotthonaiban.

FOTÓ: Pixabay

Techet Péter
Techet Péter az Azonnali főmunkatársa

Doktori jogból és történelemből, külpolitika érdeklődésből, Közép-Európa hobbiból. Münchentől New Yorkig sok helyen volt otthon. Többet élt Triesztben, mint a NER-ben.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek