Így zavarták el az Azonnalit a rákosmenti fideszes kampánybusztól

2019.10.09. 18:17

Megpróbáltunk feljutni a XVII. kerületi Fidesz-járatra, de mivel a sofőr szerint ellenzéki újságírók vagyunk, nekünk nem jár ki az, ami a random választópolgároknak: hogy utazzunk az ingyenes járaton, legalábbis kamerával semmiképp. Pedig a polgármesteri hivatalban és a helyi Fidesz-irodában is próbáltunk engedélyt kérni. Videó.

„Indul a Fidesz-járat!” – ezzel a címmel osztott meg hétfőn egy Facebook-bejegyzést Horváth Tamás XVII. kerületi fideszes polgármesterjelölt, aki akkor jelentette be, hogy a kampány utolsó hetében, október 7. és 12. között egy Ikarus 31 típusú nosztalgiabusszal furikázhatnak a kerületiek naponta három útvonalon.

Az 1964-es gyártmányú busz már járatos a politikai kampányokban: egy, a kerületben működő oldtimer-egyesülettől lehet kölcsönözni a buszt, amely a 2014-es országgyűlési választások idején többek között Dunai Mónika fideszes parlamenti képviselőt hirdette, az idei önkormányzati kampányra pedig Horváth Tamás XVII. kerületi alpolgármester és polgármesterjelölt, illetve az összes fideszes önkormányzati képviselőjelölt arcképeit kapta meg díszítésül.

Lássuk be, egy Fidesz-busz azért nem mindennapi kampányfogás, éppen ezért szerda reggel mi is ellátogattunk Rákosmente városközpontjába, hogy nosztalgiabuszozzunk egy jót. Kiderült azonban, hogy újságírók számára ez nem olyan egyszerű.

A buszozást szervező XVII. kerületi Fidesz-iroda külön engedélye nélkül nem szabad belülről levideóznunk az Ikarust,

főleg, hogy mi „ilyen ellenzéki újságírók” vagyunk, legalábbis a buszsofőr ítélete szerint.

Persze nem adtuk fel: megjártuk a polgármesteri hivatalt, a közlekedési irodát, és a helyi Fidesz-irodát is.

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek