Turistákat vádolnak egy kardhal halálra vegzálásával, petícióban követelik büntetésüket

Szerző: Hutter Marianna
2019.07.15. 21:51

Eddig 27 ezer aláírás jött össze azért, hogy büntessenek meg mindenkit, akinek köze lehetett ahhoz, hogy a kardhal elpusztult. Szerintetek jogos az aláírók dühe? Szavazzatok!

Turistákat vádolnak egy kardhal halálra vegzálásával, petícióban követelik büntetésüket

Kövekkel dobálnak, ijesztgetnek, üldöznek egy kardhalat a turisták egy kikötőben azon a Görögországban készült videófelvételen, amely felháborította az országot – írja az Independent.

Bár az állatnak végül sikerült elmenekülnie, később a helyi hatóságok holtan találták a közelben.

Ugyan hivatalosan még nem állapították meg a kardhal halálának okát, sokan a turistákat hibáztatják ezért. Emiatt máris petíciót indítottak, hogy elérjék: büntessék meg a strandolókat és a kikötőt felügyelő alkalmazottakat is, amiért nem avatkoztak közbe.

A kezdeményezést eddig 27 ezren írták alá.

A tervek szerint az aláírásokat a görög rendőrségnek, illetve az illetékes állatvédelmi szerveknek fogják elküldeni. Ugyanakkor a képet árnyalhatja, hogy meg nem erősített beszámolók szerint a fürdőzők egy része attól tartott, hogy az állat egy cápa.

Ti mit gondoltok az esetről? Szavazzatok! 

FOTÓ: Lars Juhl Jensen / Flickr

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek