+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Dercsényi Dávid
2021. január 7. csütörtök, 08:46
Bemutatjuk 2021 első, retinába égő figuráját.

Tagadhatatlanul az utóbbi 24 óra leglehengerlőbb alakja az a kigyúrt, tetovált, bölényjelmezes (Csubakka-bikinis) férfi volt, aki megafonnal a kezében, jobbján Beavisszel, balján Buttheaddel masírozott a washingtoni Kongresszus épületében, amikor a Trump-párti tüntetők betörtek oda az elektori voksolás idején. Az erőszakos behatolásnak négy halálos áldozata lett. Mit lehet tudni a bölényjelmezesről?

 

A Yahoo már cikket is szentelt neki: QAnon Shamannak, Q Shamannak is becézik a férfit (polgári nevén Jake Angelit), aki a QAnon mozgalom ismert alakja, vezetője. A QAnonról annyit kell tudni, hogy a Facebookról is törölt szervezet olyan összeesküvés-elméletekben hisz, mint például hogy

 

Sátán-imádó pedofilok és a globális gyerekkereskedők nemetközi hálózata meg akarja-akarta buktatni Trumpot,

 

aki le akarja őket leplezni. A QAnon állt az elnökválasztás után kibontakozó, vélt csalások elleni „Stop the Steal” tiltakozások mögött is. 

 

Q Shaman a Kongresszusban nemcsak pózolt:

 

szerdán állítólag a Kongresszus épülete előtt az ostrom után arra kérte az embereket, menjenek haza.

 

Angeli 2019-ben tűnt fel az arizonai szélsőjobbos tüntetéseken. Egy interjúban azt mondta, azért öltözik így, festi az arcát, hogy felhívja magára a figyelmet – ezt kétségkívül sikerrel teszi. 2020-ban Phoenixben tűnt fel egy Trump-párti tüntetésen egy „Q küldött” feliratú táblával. „A hólabda beindult, egyre nagyobb lesz, most mi vagyunk a fősodor”, mondta ekkor, írja az azcentral.com.    

 

NYITÓKÉP:  Milenio / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Hetvenöt éve írta alá azt az egyezményt, amely lehetőséget adott Csehszlovákiának arra, hogy területéről magyar lakosokat telepítsen át Magyarországra, és fordítva.

A kontinens legjobb sorozatával, archívumával, tojástörőjével és még sok minden mással!

A 2010-es évek elején még fagyos volt a viszony, de mostanra eljutottak egészen addig, hogy a Fidesz már az RMDSZ ellenében induló erdélyi jobboldaliakat hazaárulózza. Hogyan jutottak el idáig?

Most ismerte el először valaki a Bizottságban, hogy talán nem minden volt rendben a vakcinabeszerzésekkel.

Közel három és fél óráig kellett magyarázkodniuk az EP-ben a vakcinagyártó cégek vezetőinek, hogy mikor érkeznek meg az EU-nak ígért vakcinák.

Nem tetszik neki egy szabálymódosítás, aminek segítségével a komplett Fidesz-delegációt ki lehetne tessékelni a néppárti frakcióból.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

Twitter megosztás Google+ megosztás