+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Tóth Csaba Tibor
2021. május 14. péntek, 16:58
A párt küldöttgyűlése döntött így. Karácsony szombatra nagy bejelentést ígért.

A Párbeszéd küldöttgyűlése május 14-én hivatalosan is felkérte Karácsony Gergely főpolgármestert, legyen a párt előválasztási miniszterelnök-jelöltje. A párt Facebookon közzétett közleménye a döntéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a küldöttek „a politikai helyzetértékelés során arra jutottak: a koronavírus-járvány és a gazdasági válság pusztító következményeiből adódóan Magyarországon zöld és szociális fordulatra, a kiváltságos kevesek 1 százalékának uralma helyett a többség 99 százalékának szolgálatára van szükség.”

 

Ehhez hozzáteszik, társelnöküket azért is tartják alkalmasnak erre a szerepre, mert Karácsony „az ellenzéki pártokon is túlnyúló közösséget tud teremteni a változásért tenni akaró nemzeti konzervatív, szabadelvű, szociáldemokrata és zöld elkötelezettségű polgárokból, civil és társadalmi szervezetekből”.

 

A poszt alatt több párbeszédes is politikus is kommentelt, ilyesmiket:

 

 

Karácsony indulását már nagyon régen rebesgetik az előválasztási miniszterelnök-jelöltek versenyében. Ugyanakkor 2020 júliusában mi is megírtuk, hogy Karácsony a Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) kérdéseire válaszolva még azt mondta, biztosan nem indul el az előválasztáson, mert Budapest főpolgármesteri tisztsége önmagában is óriási feladat, és erre szeretne koncentrálni.

 

Maga Karácsony a Facebookján még május 13-án azt sugallta, május 15-én, szombaton ő maga is komoly, hivatalos bejelentést tesz. A bejegyzésben egészen pontosan úgy fogalmazott:

 

„Szombaton nézzetek rá a Facebook-oldalamra, meg akarok mutatni valamit.”

 

Ha Karácsony beszáll, akkor az eddigi négy jelölt, Márki-Zay Péter, Jakab Péter, Dobrev Klára és Fekete-Győr András mellé száll be az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott küzdelembe. Az eddigi információk alapján a főpolgármestert a Párbeszéden túl az MSZP és az LMP is támogatná.

 

NYITÓKÉP: Karácsony Gergely / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A koronavírus-járvány miatt a tavalyi évhez hasonlóan bár nagyobb számban, de még mindig csak saját, szaúdi állampolgárai vehetnek részt az idei mekkai zarándoklaton.

Egy hónapig minden a fociról fog szólni, a szurkolók közös mámorban ünneplik csapataik győzelmét a kocsmák teraszain és az utcákon. Összeszedtünk tizenegy helyet Budapesten, ahol megúszhatod mindezt.

Lukasenka így akar elébe menni az uniós szankciónak, ugyanis az unió szigorítana az eddig bevezetett fegyverembargóján.

A független képviselő szerint a pontszerzés is már akkora népünnepélyt váltana ki, hogy sokan bizony nem tudnának másnap munkába menni.

Így jelenleg az LMP titkárát már kettő, míg a DK-s Czeglédy Csabát egy párt támogatja. Ugyanakkor elég szoros előválasztást ígér kettejük harca.

A hét elején meghirdetett akció igen népszerű: reggel már rengetegen álltak sorba az oltásért, majd azt követően miccsért és kenyérért.

Ötszáz évvel ezelőtt halt meg Bakócz Tamás érsek. Ő volt az egyetlen magyar főpap, akinek lehetősége nyílt megszerezni Szent Péter trónját.

A hét kérdése

A kínai egyetem elleni kiállás lett az ellenzéki politizálás egyik sarokpontja, a kormány szerint másfél éven belül reális lehet a népszavazás a témában. Nálunk már most az, tessék szavazni!

Azért ide elnéznénk

A helyszín Mecseknádasd, de Pécsről és Szekszárdról különbuszok is mennek majd a helyszínre. Június 12., érdemes már most foglalni!

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás