Karácsony Gergelyt kérte fel miniszterelnök-jelöltnek a Párbeszéd

2021.05.14. 16:58

A párt küldöttgyűlése döntött így. Karácsony szombatra nagy bejelentést ígért.

Karácsony Gergelyt kérte fel miniszterelnök-jelöltnek a Párbeszéd

A Párbeszéd küldöttgyűlése május 14-én hivatalosan is felkérte Karácsony Gergely főpolgármestert, legyen a párt előválasztási miniszterelnök-jelöltje. A párt Facebookon közzétett közleménye a döntéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a küldöttek „a politikai helyzetértékelés során arra jutottak: a koronavírus-járvány és a gazdasági válság pusztító következményeiből adódóan Magyarországon zöld és szociális fordulatra, a kiváltságos kevesek 1 százalékának uralma helyett a többség 99 százalékának szolgálatára van szükség.”

Ehhez hozzáteszik, társelnöküket azért is tartják alkalmasnak erre a szerepre, mert Karácsony „az ellenzéki pártokon is túlnyúló közösséget tud teremteni a változásért tenni akaró nemzeti konzervatív, szabadelvű, szociáldemokrata és zöld elkötelezettségű polgárokból, civil és társadalmi szervezetekből”.

A poszt alatt több párbeszédes is politikus is kommentelt, ilyesmiket:

Karácsony indulását már nagyon régen rebesgetik az előválasztási miniszterelnök-jelöltek versenyében. Ugyanakkor 2020 júliusában mi is megírtuk, hogy Karácsony a Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) kérdéseire válaszolva még azt mondta, biztosan nem indul el az előválasztáson, mert Budapest főpolgármesteri tisztsége önmagában is óriási feladat, és erre szeretne koncentrálni.

Maga Karácsony a Facebookján még május 13-án azt sugallta, május 15-én, szombaton ő maga is komoly, hivatalos bejelentést tesz. A bejegyzésben egészen pontosan úgy fogalmazott:

„Szombaton nézzetek rá a Facebook-oldalamra, meg akarok mutatni valamit.”

Ha Karácsony beszáll, akkor az eddigi négy jelölt, Márki-Zay Péter, Jakab Péter, Dobrev Klára és Fekete-Győr András mellé száll be az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott küzdelembe. Az eddigi információk alapján a főpolgármestert a Párbeszéden túl az MSZP és az LMP is támogatná.

NYITÓKÉP: Karácsony Gergely / Facebook

Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor az Azonnali korábbi újságírója

Történészdiplomával rendelkezik, de 2013 óta főleg blogol, 2015 óta pedig újságcikkeket is ír. Sokszor Európáról és a Közel-Keletről. Az Izrael-párti sajtó kedvenc magyar firkásza. Eléggé baloldali.
Facebook
Twitter

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek