Feloszlik a Daft Punk

Szerző: Szűcs Donát
2021.02.22. 16:22

Öt év hallgatás után rejtélyes videót tett közzé Youtube-csatornáján a francia elektronikus zenei duó: nem folytatják tovább a zenélést. A zenekar képviselője a Pitchforknak megerősítette, hogy végleg elhallgatnak a vokóderek.

Feloszlik a Daft Punk

Új videót tett közzé a Youtube-csatornáján az ott öt éve, a Facebookon három éve hallgató Daft Punk elektronikus zenei formáció. Az Epilogue c. videóban a zenekar egyik tagja rituálisan felrobbantja a másikat, majd elsétál a sivatagi naplementébe.

A Daft Punk képviselője a Pitchforknak megerősítette: a duó 28 év után feloszlik.

A Daft Punk hatása a modern elektronikus zenére, és úgy egyáltalán a kortárs zenére szinte felbecsülhetetlen. 1997-ben debütált a Homework című lemezük, olyan korszakalkotó slágerekkel, mint a Da Funk vagy a Revolution 909. Utolsó lemezük, a Random Access Memories 2013-ban, nyolc éve jelent meg, ezt anno egy kifejezetten emlékezetes kampánnyal vezették fel. A lemez akkoriban hatalmas kritikai és közönségsikert aratott – 2013 nyarán a magyar rádiókból is mindenhol a Get Lucky szólt.

Az Azonnali a popzene történelmének egyik legjobb videoklipjével búcsúzik a francia Guy-Manuel de Homem-Christo és Thomas Bangalter duójától.

NYITÓKÉP: Daft Punk / Youtube

Szűcs Donát
Szűcs Donát az Azonnali operatív vezetője

Erőforrás- és tartalomgazdálkodási előadó. Kávét feketén, teknót hidegen.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek