+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Szűcs Donát
2021. február 22. hétfő, 16:22
Öt év hallgatás után rejtélyes videót tett közzé Youtube-csatornáján a francia elektronikus zenei duó: nem folytatják tovább a zenélést. A zenekar képviselője a Pitchforknak megerősítette, hogy végleg elhallgatnak a vokóderek.

Új videót tett közzé a Youtube-csatornáján az ott öt éve, a Facebookon három éve hallgató Daft Punk elektronikus zenei formáció. Az Epilogue c. videóban a zenekar egyik tagja rituálisan felrobbantja a másikat, majd elsétál a sivatagi naplementébe.

 

A Daft Punk képviselője a Pitchforknak megerősítette: a duó 28 év után feloszlik.

 

 

A Daft Punk hatása a modern elektronikus zenére, és úgy egyáltalán a kortárs zenére szinte felbecsülhetetlen. 1997-ben debütált a Homework című lemezük, olyan korszakalkotó slágerekkel, mint a Da Funk vagy a Revolution 909. Utolsó lemezük, a Random Access Memories 2013-ban, nyolc éve jelent meg, ezt anno egy kifejezetten emlékezetes kampánnyal vezették fel. A lemez akkoriban hatalmas kritikai és közönségsikert aratott – 2013 nyarán a magyar rádiókból is mindenhol a Get Lucky szólt.

 

Az Azonnali a popzene történelmének egyik legjobb videoklipjével búcsúzik a francia Guy-Manuel de Homem-Christo és Thomas Bangalter duójától.

 

 

NYITÓKÉP: Daft Punk / Youtube

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Előtte a román hatóságok „régészeti szempontból érdektelen” térséggé nyilvánították a területet.

Még mindig befizethetik az elmaradt hathavi tb-tartozást azok, akiknek emiatt elvileg február 12-től már az életmentő beavatkozásokért is fizetniük kéne, derült ki Tállai András parlamenti válaszából.

Szerinte az EU-nak végre fel kéne ismernie, kik az ellenfelei és kik a szövetségesei. Az Orbánnal szemben gyenge EU-politikáért részben a német ipari lobbit teszi felelőssé.

Politikusokhoz köthető szervezetek és teljes médiacsalád működik magyar állami pénzből, és jut pénz a DAC focicsapatnak is.

Andrzej Duda elnök puhatolózó tárgyalásokat kezdett a Sinopharm beszerzéséről, mert nem jön elég vakcina az EU-ból.

A két uniós tagállam már a héten tárgyalni fog az oltási kampányban sikeres Izraellel egy vakcinagyártási együttműködésről.

A szállítmányért éjjel titokban ment a szlovák légierő gépe. Igor Matovič szlovák kormányfő egy hónapja még nagyobb EU-s tagállami fegyelmet sürgetett a keleti vakcinákkal szemben.

A hét kérdése

Arról még senki sem beszélt, hogy ezeket pontosan mire is lehetne felhasználni, azt viszont tudjuk, hogy jönnek. Dönts te!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás