Nyolc EU-s országban is visszaadja a taxipénzt egy cég, ha az oltóközpontba fuvaroztattad magad velük

Szerző: Vass Csaba
2021.02.17. 11:32

Nem kell megijedni, Magyarország nincs köztük, de a Romániában, Németországban, Írországban, Spanyolországban, Portugáliában, Olaszországban, Görögországban és Lengyelországban élők élhetnek ezzel a lehetőséggel.

Nyolc EU-s országban is visszaadja a taxipénzt egy cég, ha az oltóközpontba fuvaroztattad magad velük

A Free Now nevű utazásmegosztó és személyszállító cég egy olyan akciót indított azon országokban, ahol jelen vannak, melynek lényege, hogy

visszafizetik azoknak a klienseiknek az utazási költségeit, akik egy oltóközpontba utazva vették igénybe a szolgáltatást.

A cég székhelye Hamburgban található, de Németország mellett Romániában, Írországban, Spanyolországban, Portugáliában, Olaszországban, Görögországban és Lengyelországban is működnek, és az Über valamint a Bolt cégekhez hasonlóan személyszállítással foglalkoznak.

A mostani akcióra 1 millió eurót különített el a cég, a fuvardíjak visszatérítése pedig csak márciusban lesz érvényes. Az akció mindenki számára nyitott, minden utas 2 fuvar költségét igényelheti vissza,

a lényeg, hogy azok kiindulási pontja vagy célállomása egy oltóközpont legyen.

A szolgáltatás igénybevételéhez le kell töltened a Free Now applikációt, amelyen keresztül a fuvart igényelheted, majd egy honlapon kérvényezheted a fuvardíj visszaigénylését.

Az mindenesetre jó kérdés, hogy mennyire tekinthető adathalászatnak a cég akciója, hiszen a visszaigénylésnél olyan személyes adatokat is meg kell adni, mint az e-mail cím, valamint az oltási igazolásról is fel kell tölteni egy képet. Mindazok számára, akik kártyával fizettek a fuvarért –  az igénylés jóváhagyása után – a társaság visszautalja a költségeiket a számlájukra. Azonban, akik a készpénzes fizetést választották, azoknak különböző szállítási kedvezményeket ajánlanak fel abban az értékben, amennyibe az oltóközpontba történő utazásuk került.

NYITÓKÉP: Free Now/Facebook

Vass Csaba
Vass Csaba az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek