+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Vass Csaba
2021. február 17. szerda, 11:32
Nem kell megijedni, Magyarország nincs köztük, de a Romániában, Németországban, Írországban, Spanyolországban, Portugáliában, Olaszországban, Görögországban és Lengyelországban élők élhetnek ezzel a lehetőséggel.

A Free Now nevű utazásmegosztó és személyszállító cég egy olyan akciót indított azon országokban, ahol jelen vannak, melynek lényege, hogy

 

visszafizetik azoknak a klienseiknek az utazási költségeit, akik egy oltóközpontba utazva vették igénybe a szolgáltatást.

 

A cég székhelye Hamburgban található, de Németország mellett Romániában, Írországban, Spanyolországban, Portugáliában, Olaszországban, Görögországban és Lengyelországban is működnek, és az Über valamint a Bolt cégekhez hasonlóan személyszállítással foglalkoznak.

 

A mostani akcióra 1 millió eurót különített el a cég, a fuvardíjak visszatérítése pedig csak márciusban lesz érvényes. Az akció mindenki számára nyitott, minden utas 2 fuvar költségét igényelheti vissza,

 

a lényeg, hogy azok kiindulási pontja vagy célállomása egy oltóközpont legyen.

 

A szolgáltatás igénybevételéhez le kell töltened a Free Now applikációt, amelyen keresztül a fuvart igényelheted, majd egy honlapon kérvényezheted a fuvardíj visszaigénylését.

 

Az mindenesetre jó kérdés, hogy mennyire tekinthető adathalászatnak a cég akciója, hiszen a visszaigénylésnél olyan személyes adatokat is meg kell adni, mint az e-mail cím, valamint az oltási igazolásról is fel kell tölteni egy képet. Mindazok számára, akik kártyával fizettek a fuvarért –  az igénylés jóváhagyása után – a társaság visszautalja a költségeiket a számlájukra. Azonban, akik a készpénzes fizetést választották, azoknak különböző szállítási kedvezményeket ajánlanak fel abban az értékben, amennyibe az oltóközpontba történő utazásuk került.

 

NYITÓKÉP: Free Now/Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azt is elmondta, hogy miért döntöttek úgy, hogy az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait még áprilisban kinyitják.

Cak az oltás első dózisát kapta meg. A kormány időközben ígéretet tett a rendszer pontosítására.

Ismert emberek fognak oltásra buzdítani minket, a cél nyolcmillió magyar beoltása, Gulyás szerint a Szputnyik a nyugati vakcináknál is jobb. Ez történt a kormányinfón!

Kolozsváron nemcsak a lakhatás, a kultúra is többe kerül, mint máshol. A Székelyföldön minden olcsóbb, Kézdivásárhely a legolcsóbb, magyar lakossággal is rendelkező város.

A heti Tsúfos Tükör megmutatja, miért örülhetünk a fővárosban épülő kínai egyetemnek.

A 2019-es önkormányzati választáson Pikó András mögé álltak be, és most sem állítanak saját jelöltet a VIII. kerületben.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás