+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2021. február 6. szombat, 14:01
Az Eurovíziót is megjárt metálzenekar énekese leukémiában halt meg.

„Elmondani az elmondhatatlant, leírni a leírhatatlant. Ez az, amit most meg kell tennünk” – kezdi az AWS nevű metálzenekar a Facebook-posztját, amiben bejelentették:

 

énekesük, Siklósi Örs február 5-én elhunyt.

 

Mint írják, Örsnél júniusban leukémiát diagnosztizáltak, ami egy abból fakadó daganatos megbetegedés, hogy a vérképzésben résztvevő egyes sejtek diszfunkcionálisan működnek, és kontrollálatlanul szaporodni kezdenek, így képezve tumort.

 

Elmondani az elmondhatatlant, leírni a leírhatatlant. Ez az, amit most meg kell tennünk. Júniusban Örsnél leukémiát...

Posted by AWS on Saturday, February 6, 2021

 

Mint az a közleményben szerepel, az énekes januárban tervezett kiállni a nyilvánosság és a rajongók elé, beszámolni a betegségével folytatott küzdelemről – minden bizonnyal (tesszük hozzá már mi) ez volt az oka annak, hogy a koronavírus miatti bevételkiesések részleges pótlására hivatott raktárkoncerten Örsöt vendégelőadók helyettesítették.

 

Az öttagú, modern metált játszó zenekar 2006-ban alakult egy gimnáziumi baráti társaságból, első nagylemezüket, a Fata Morganat 2011-ben adták ki. Befutni azonban igazán 2018-ban futottak be: ekkor nyerték meg A Dal című magyar zenei versenyt, melynek fődíja az Eurovíziós Dalfesztiválon való részvétel volt.

 

 

Az Eurovízión az AWS bejutott a döntőbe is, ahol a 21. helyen végzett. Ezt követően a zenekar meghívást kapott az egyik legnagyobb, legnívósabb metálzenei fesztiválra, a Wacken Open Air-re is. Az Azonnali a 2019-es Rockmaraton Fesztiválon készített interjút az AWS-sel, ahol Siklósi Örs így nyilatkozott a wackenes koncertjükről:

 

„A Wacken a meghívásunkkal meg tudta mutatni, hogy mennyire összetartó a nemzetközi metálközösség. Tök jó koncertünk volt ott, de ettől még nem mondanám, hogy befutottunk külföldön.”

 

Örs egyébként az AWS mellett Ersch néven a szólókarrierjét is beindította, idén tavasszal készült kiadni az első Ersch-lemezt, és nyáron készült volna el az ötödik AWS-nagylemez. Arról, hogy mi lesz ezután az AWS sorsa, a zenekar egyelőre nem nyilatkozott.

 

Az AWS így búcsúzik Örstől:

 

„Örs maga volt a tűz, melegszívű, szerető barát és társ. Rendkívül impulzív és inspiráló személyiség volt.

 

Mindig lehetett rá számítani, sosem hagyott cserben senkit, elképesztően nyitott és szerető szívű ember volt. Ahogy ő szokta mondani másokra, Örs egy csoda volt.”

 

E sorok írója pedig a kedvenc AWS-dalával kíván elbúcsúzni a zenésztől:

 

 

Siklósi Örs 29 éves volt.

 

NYITÓKÉP: AWS / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár azt is elmondta, hogy miért döntöttek úgy, hogy az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatait még áprilisban kinyitják.

Cak az oltás első dózisát kapta meg. A kormány időközben ígéretet tett a rendszer pontosítására.

Ismert emberek fognak oltásra buzdítani minket, a cél nyolcmillió magyar beoltása, Gulyás szerint a Szputnyik a nyugati vakcináknál is jobb. Ez történt a kormányinfón!

Kolozsváron nemcsak a lakhatás, a kultúra is többe kerül, mint máshol. A Székelyföldön minden olcsóbb, Kézdivásárhely a legolcsóbb, magyar lakossággal is rendelkező város.

A heti Tsúfos Tükör megmutatja, miért örülhetünk a fővárosban épülő kínai egyetemnek.

A 2019-es önkormányzati választáson Pikó András mögé álltak be, és most sem állítanak saját jelöltet a VIII. kerületben.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás