+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
2021. január 26. kedd, 17:10
Minden nap járványparáztató cikkek tucatjait termeli ki magából a magyar média, de van-e ezzel egyáltalán baj? Szavazz!

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

 

Január 25-ére, hétfőre virradóan 56-an haltak meg koronavírus-fertőzéssel összefüggő okok miatt, így a hivatalos statisztikák szerint átlépte a koronavírus-járványban elhunytak száma a 12 ezer főt. Erről a magyar média a következőképpen számolt be:

 

 

A szomorú a képen az, hogy a hírről beszámoló nyolc médiumból mindössze egynek, a Szeretlek Magyarországnak sikerült a címben vagy a leadben – ami ugye a cikk legfontosabb információit hivatott megmutatni az olvasónak – leírnia, hogy nem a világvégét kell látni a mortalitás kétségtelenül szomorú számában.

 

Ugyanis a magyar járványügyi statisztikák alapvetően javulnak:

 

utoljára októberben voltak ennyire kevesen a kórházban és a lélegeztetőgépen, mint most hétfőn, és a napi halálesetek száma is november elején volt ennyire alacsony.

 

Csakhogy – mint arra Nyáry Krisztián író is felhívta a figyelmet – „ami akkor növekedett, az ma szerencsére csökken: akkor háromszorosa volt a fertőzöttek száma a gyógyultakénak, ma több mint kétszer annyi a gyógyult, mint a fertőzött”.

 

 

Mi az Azonnalinál igyekszünk nem beállni a koronavírus-paráztatók kórusába – hogy ez mennyire sikerül, azt nektek kell megítélnetek, szívesen fogadjuk a kritikát is –, az azonban biztos, hogy a közéletünkre nincs jó hatással, ha az emberek lépten-nyomon olyan híradásokkal találkoznak, amiket olvasva inkább rettegve magzatpózban bebújnának a sarokba.

 

De ítéljétek meg ti, hogy pontosan hogyan vélekedtek arról a negatív információcunamiról, amivel nap mint találkoztok a sajtóban!

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A szabadságpárti Herbert Kickl „egészségügyi apartheidnek“ nevezte Izrael sikeres oltási politikáját.

Az országot irányító. Abdel Fattah el-Sziszi altábornagy amúgy brutális katonai rezsimje 2013-ben puccsal vette el a hatalmat az Izrael- ellenes és antiszemita Muszlim Testvériségtől, most eltökélte, hogy a zsidóságról is oktatni fogja a fiatalokat.

Az EP-beli szavazás ugyan titkos lesz, de az Azonnali utánajárt, hogyan fognak szavazni a magyar EP-képviselők.

Miután Lengyelországban életbe lépett Európa egyik legszigorúbb abortusztörvénye, a dán liberális Radikális Párt azt szeretné, ha Dánia ingyenes abortuszt biztosítana az arra rászoruló lengyel nőknek.

Generációk nőttek fel az általa magyar nyelvre átültetett rajzfilmek szövegén. Mégis: a kádári kultúrpolitika meglehetősen mostohán kezelte Romhányi József munkásságát.

De Szlovákiában a Pfizer-BioNTech vakcinája is csak egy kicsit elfogadottabb az orosz vakcinánál egy felmérés szerint, amiből az is kiderül: félmillió ember kizárólag Szputnyik-vakcivával oltatná be magát.

Amíg a magyar közbeszédet a parizer uralja, tőlünk délre szerencsére még tudják, mik a fontos dolgok az életben.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az új, 2020-as Egri Csillagok virtuálisan kerülnek a boruniverzumba. Március 15-én.

Ezt is szerettétek

A fideszes EP-képviselők kiléptek az Európai Néppárt frakciójából, de merre tovább, és hogyan hat majd a szakítás a Fidesz német gazdasági körökkel és Angela Merkellel ápolt jó kapcsolatára?

Varga Balázs, a Fekete Zaj alapítója és főszervezője, a Tixa jegyiroda ügyvezetője szerint a zeneiparnak óriási szüksége lenne egy erős, egységes szervezetre, amely nyomást gyakorolhat a kormányra.

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Twitter megosztás Google+ megosztás