+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Szűcs Donát & Pintér Bence
2020. október 9. péntek, 16:15
A Libri-Bookline és a Labrisz technikai részletekről tárgyaltak, ezért nem rendelhető jelenleg a kiadvány.

Péntek délutánra lekerült a Libri és a Bookline kínálatából a Meseország mindenkié című mesekönyv. A kiadvány azután vált híressé, hogy Dúró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője egy sajtótájékoztatón ledarált belőle egy példányt.

 

Mivel szeptember vége óta az egész ország erről beszél – még Fluor is nyilatkozott az ügyben –, a könyvet nem meglepő módon mindenhonnan elkapkodták. A szivárványcsaládokat, kerekesszékeseket és egyéb, nem szokványos családban élő szereplőket is felvonultató mesekönyv a sikerlisták élére repült: volt olyan könyváruház, ahol már október 2-án bejelentették, hogy hamarosan érkezik az utánnyomás.

 

Bár Dúró Dóra azóta újabb mesekönyvet végzett ki sajtótájékoztató keretében (most az irodai őrjöngést idéző darálás helyett a sokkal ütősebb széttépést választotta a megsemmisítés módjának – égetni még nem égetnek), az Azonnali figyelmét ezzel nem sikerült elvonnia a korábban ledarált könyvről: pénteken szúrtuk ki, hogy

 

a Libri és a Bookline webáruházaiból eltűnt az inkriminált mesekönyv.

 

A könyv eltűnésével kapcsolatban megkeresestük a Libri-Bookline csoportot. Jávor Zsófia, a cégcsoport PR-menedzsere az Azonnali megkeresésére elmondta, hogy 

 

jelenleg is tárgyalásban vannak a kiadóval a terjesztésről,

 

de jelen pillanatban ennél részletesebb választ nem tudnak adni. A könyvterjesztő cég számára azért lehet most kényes ez a téma, mert október elsején derült ki az is, hogy a Libri-Bookline csoportban kisebbségi tulajdonrészt szerezne a Fidesz-közeli Mathias Corvinus Collegium Alapítvány.

 

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a könyvet kiadó Labrisz Leszbikus Egyesületet is. Az Azonnali kérdésére elmondták:

 

a Libri és a Bookline webáruházába néhány napon belül visszakerül a könyv,

 

és csak technikai egyeztetések miatt tűnt el onnan ideiglenesen. A Labrisz szerint jövő hét csütörtök-péntektől már a Libri üzletekben is kapható lesz a könyv, ehhez pedig a Libri-Booklinetól a fülszövegnél pontosabb ismertetőt kértek tőlük.

 

NYITÓKÉP: Screenshot a Libri oldaláról

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Itt a szlovákok nagyszabású sorozatának új előzetese, van benne csodaszarvas is.

Méghozzá egyhangúan. A Zöldek beleírták volna a romák védelmét is, de ezt a CDU, az SPD és az AfD leszavazta.

Erre az Európai Gyógyszerügynökség hívta fel a figyelmet, miután látókörébe került több gyanús eset.

Ha kíváncsi vagy, hogy melyik magyarországi párttal értesz legjobban egyet környezeti kérdésekben, akkor neked szól
a Vokskabin új tesztje!

Van, aki az EU-s büdzsé blokkolásának abbahagyására, és van, aki bocsánatkérésre vagy az EPP-ből való távozásra szólította fel Deutschékat.

Újságírónk egyik riportalanya elmondta a történetét a Kisalföldnek is, de a megyei napilap nem fektetett túl sok energiát az anyag megírásába: a cikk nagy részét az Azonnali riportjából másolták át.

Van olyan főváros Európában, ahol idén nem állítanak karácsonyfát, Budapesten viszont ez idén sem maradhatott el. Megkérdeztük az embereket az ország karácsonyfájának nevezett Kossuth téri fenyőnél.

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

November 29-én több hónapra leállítják a budapesti közbringa-rendszert. Kísérd el az utolsó útjukra a robosztus bringákat!

Ott laksz, és ott is parkol a kocsid? Az önkormányzattal megvitathatod az egészet december 2-án este 6-tól.

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás