+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szűcs Donát
2020. szeptember 15. kedd, 07:07
Állandósítják a nagykörúti bringasávokat, a tavasszal felfestett ideiglenes megoldások helyett úgy alakítanák át őket, hogy hosszabb távon is fenntarthatók legyenek. Körbetekertünk a Nagykörúton, hogy megtudjuk, milyen most biciklivel közlekedni Budapest egyik legforgalmasabb útján.

A PETŐFI HÍD PESTI HÍDFŐJÉNÉL, A BORÁROS TÉR MELLETT A KÉT AUTÓSÁV ÉS A BICIKLISÁV MELLETT MÉG PARKOLNI IS VAN HELY.

 

A CORVIN NEGYED FELÉ HALADVA A PARKOLÓSÁV HOL ELTŰNIK, HOL ÚJRA MEGJELENIK. AZ ÜLLŐI ÚTI KERESZTEZŐDÉSNÉL A JOBBRA KANYARODÓ SÁVRA SOROLÓ AUTÓKNAK KERESZTEZNI KELL A BICIKLISÁVOT, EZ VISZONYLAG PROBLÉMAMENTESEN MŰKÖDIK.

 

AZ AUTÓSOK KÉT ESETBEN LÉPNEK INTERAKCIÓBA A BRINGASÁVVAL: JOBBRA KANYARODÁSKOR VAGY PARKOLÁSKOR. A SZAGGATOTT BICIKLISÁVOKNÁL AZ AUTÓSOKNAK  NEM A BELSŐ SÁVBÓL KANYARODÁS a BIZTONSÁGOS MEGOLDÁS, A BICIKLISÁVRA MÁR A KERESZTUTCA ELŐTT, KORÁBBAN RÁ KELL SOROLNI AZ AUTÓSOKNAK.

 

A CORVIN NEGYEDTŐL EGÉSZEN A BLAHA LUJZA TÉR ELŐTTIG EGY SÁV MARADT CSAK AZ AUTÓSOKNAK. A BLAHÁN KICSIVEL A NÉPSZÍNHÁZ UTCA ELŐTT ÚJABB AUTÓSÁV NYÍLIK. A BICIKLISEKNEK LE KÉNE HÚZÓDNIA JOBBRA, DE EZT A FELFESTETT SÁVON PARKOLÓ FURGON AKADÁLYOZZA. A NAGYKÖRÚTON TEKERVE EGYÉBKÉNT SOKSZOR FUT AZ EMBER A BICIKLISÁVON VÉSZVILLOGÓVAL VESZTEGLŐ FUVAROZÓKBA.

 

BUDAPEST EGYIK LEGFORGALMASABB KERESZTEZŐDÉSE: A BLAHA LUJZA TÉR. ITT JELENLEG BICIKLIVEL KERESZTÜLHAJTANI NEM JELENT KÜLÖNÖSEBB PROBLÉMÁT, A CORVIN NEGYEDHEZ HASONLÓAN CSAK A JOBBRA KANYARODÓ AUTÓKRA KELL FÉL SZEMMEL FIGYELNI.

 

AZ ERZSÉBET KÖRÚTON A HÉTFŐ DÉLUTÁNI FORGALOM MELLETT KELLEMESEN LEHET GURULNI.

 

SZENT ISTVÁN KÖRÚT. A NYUGATIT ELHAGYVA A MARGIT HÍD FELÉ A BICIKLISÁV KERÉKPÁROS NYOMMÁ VÁLTOZIK, MAJD A BUSZSÁVVAL KÖZÖSEN HALAD TOVÁBB. A CIPŐ EREDETE ISMERETLEN, NEM AZ AZONNALI SZERKESZTŐSÉGÉHEZ TARTOZIK. 

 

TEKERJÜNK VISSZA! BÁR A TAVASZI FELFESTÉS MÁR SOK HELYEN MEGKOPOTT, A NYUGATITÓL AZ OKTOGON FELÉ HALADVA AZ ASZFALT ÉS A FESTÉS IS JÓ MINŐSÉGŰ.

 

A BORÁROS TÉR FELÉ TOVÁBB HALADVA, A BLAHÁT FÉL KÉZZEL KITAKARVA AZ EMBER AZT HIHETI: EZ LASSAN KOPPENHÁGA.

 

AZ ELSŐ NAGYOBB SOKK A RÁKÓCZI TÉREN ÉR. A VILLAMOSMEGÁLLÓNÁL A BICIKLISÁVOT A JÁRDÁRA VEZETTÉK RÁ A JÁRVÁNY ALATTI HELYÉRŐL, AZ ÚTTESTRŐL. EZ ÉJSZAKA, A PALOTANEGYED KOCSMÁIBÓL HAZAVILLAMOSOZÓK ÉS A KERESZTBETEKERŐ HIPSZTEREK TALÁLKOZÁSAKOR BALESETVESZÉLYES HELYZETEKET IS SZÜLHET MAJD.

 

A SÁV 150 MÉTEREN KERESZTÜL VEZET A JÁRDÁN, MAJD A RÁKÓCZI TÉR MÁSIK FELÉNÉL VISSZATÉR AZ ÚTTESTRE.

 

ÚJABB SOKK, A BRINGASÁV A JÓZSEF UTCÁNÁL ISMÉT A JÁRDÁRA VEZET VISSZA. A FORGALMAS ZEBRÁNÁL VÁRAKOZÓ HÁROMGYEREKES CSALÁD ALIG FÉR EL A BICIKLISÁV ÉS AZ ÚTTEST KÖZÖTTI SZAKASZON. EZ A MEGOLDÁS MÁR TARLÓS ISTVÁN FŐPOLGÁRMESTERSÉGE IDEJÉN, A BAJCSY-ZSILINSZKY ÚTON IS KORSZERŰTLEN VOLT.

 

A BAROSS UTCÁNÁL VÉGETÉR AZ AKADÁLYPÁLYA, INNEN ISMÉT AZ ÚTTESTEN LEHET TOVÁBBHALADNI. DE CSAK EGY DARABIG.

 

A RÁKÓCZI TÉRTŐL A CORVIN NEGYEDIG VÉGIG LE-FÖL KELL HAJTANI A JÁRDÁRÓL, A BICIKLISÁVON KERESZTÜLHALADÓ GYALOGOSOK TESTI ÉPSÉGÉT VESZÉLYEZTETVE.

 

KÉPEK: Szűcs Donát / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Legának nem sikerült bevennie az ötven éve vörös Toszkánát, az Öt Csillag az északi régiókban gyakorlatilag eltűnt, a déliekben összeomlott.

Hónapok kérdése, és közvetlen vasúti összeköttetése lesz a román főváros repülőterének a belvárossal. Eddig csak buszozni vagy taxizni lehetett.

A koronavírus miatt idén hiány volt a külföldi munkaerőből.

A ma újrainduló parlamentben már bevezetett az Országgyűlés Hivatala a koronavírus-fertőzést megelőző intézkedéseket, azok azonban a politikusokra nem vonatkoznak. De akkor hogyan védekeznek majd a politikusok?

Az untig ismert sorosozás mellett az is kiderül a miniszterelnök Magyar Nemzetben megjelentetett cikkéből, hogy a brüsszeli politika a németet követi.

Grafikonon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban!

A legtöbb helyen kötelező lesz a maszkviselés, annak betartásáért pedig az adott hely lesz a felelős. Részletek!

A hét kérdése

A legújabb módi az lett, hogy ingyenes koronavírus-teszteket követel az ellenzék a kormánytól. De valóban szüksége van erre mindenkinek, a kisnyugdíjastól a kőgazdag vállalkozókig? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Biciklis túra azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Több időpontban, egészen szeptember 22-ig.

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Twitter megosztás Google+ megosztás