+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szűcs Donát
2020. szeptember 15. kedd, 07:07
Állandósítják a nagykörúti bringasávokat, a tavasszal felfestett ideiglenes megoldások helyett úgy alakítanák át őket, hogy hosszabb távon is fenntarthatók legyenek. Körbetekertünk a Nagykörúton, hogy megtudjuk, milyen most biciklivel közlekedni Budapest egyik legforgalmasabb útján.

A PETŐFI HÍD PESTI HÍDFŐJÉNÉL, A BORÁROS TÉR MELLETT A KÉT AUTÓSÁV ÉS A BICIKLISÁV MELLETT MÉG PARKOLNI IS VAN HELY.

 

A CORVIN NEGYED FELÉ HALADVA A PARKOLÓSÁV HOL ELTŰNIK, HOL ÚJRA MEGJELENIK. AZ ÜLLŐI ÚTI KERESZTEZŐDÉSNÉL A JOBBRA KANYARODÓ SÁVRA SOROLÓ AUTÓKNAK KERESZTEZNI KELL A BICIKLISÁVOT, EZ VISZONYLAG PROBLÉMAMENTESEN MŰKÖDIK.

 

AZ AUTÓSOK KÉT ESETBEN LÉPNEK INTERAKCIÓBA A BRINGASÁVVAL: JOBBRA KANYARODÁSKOR VAGY PARKOLÁSKOR. A SZAGGATOTT BICIKLISÁVOKNÁL AZ AUTÓSOKNAK  NEM A BELSŐ SÁVBÓL KANYARODÁS a BIZTONSÁGOS MEGOLDÁS, A BICIKLISÁVRA MÁR A KERESZTUTCA ELŐTT, KORÁBBAN RÁ KELL SOROLNI AZ AUTÓSOKNAK.

 

A CORVIN NEGYEDTŐL EGÉSZEN A BLAHA LUJZA TÉR ELŐTTIG EGY SÁV MARADT CSAK AZ AUTÓSOKNAK. A BLAHÁN KICSIVEL A NÉPSZÍNHÁZ UTCA ELŐTT ÚJABB AUTÓSÁV NYÍLIK. A BICIKLISEKNEK LE KÉNE HÚZÓDNIA JOBBRA, DE EZT A FELFESTETT SÁVON PARKOLÓ FURGON AKADÁLYOZZA. A NAGYKÖRÚTON TEKERVE EGYÉBKÉNT SOKSZOR FUT AZ EMBER A BICIKLISÁVON VÉSZVILLOGÓVAL VESZTEGLŐ FUVAROZÓKBA.

 

BUDAPEST EGYIK LEGFORGALMASABB KERESZTEZŐDÉSE: A BLAHA LUJZA TÉR. ITT JELENLEG BICIKLIVEL KERESZTÜLHAJTANI NEM JELENT KÜLÖNÖSEBB PROBLÉMÁT, A CORVIN NEGYEDHEZ HASONLÓAN CSAK A JOBBRA KANYARODÓ AUTÓKRA KELL FÉL SZEMMEL FIGYELNI.

 

AZ ERZSÉBET KÖRÚTON A HÉTFŐ DÉLUTÁNI FORGALOM MELLETT KELLEMESEN LEHET GURULNI.

 

SZENT ISTVÁN KÖRÚT. A NYUGATIT ELHAGYVA A MARGIT HÍD FELÉ A BICIKLISÁV KERÉKPÁROS NYOMMÁ VÁLTOZIK, MAJD A BUSZSÁVVAL KÖZÖSEN HALAD TOVÁBB. A CIPŐ EREDETE ISMERETLEN, NEM AZ AZONNALI SZERKESZTŐSÉGÉHEZ TARTOZIK. 

 

TEKERJÜNK VISSZA! BÁR A TAVASZI FELFESTÉS MÁR SOK HELYEN MEGKOPOTT, A NYUGATITÓL AZ OKTOGON FELÉ HALADVA AZ ASZFALT ÉS A FESTÉS IS JÓ MINŐSÉGŰ.

 

A BORÁROS TÉR FELÉ TOVÁBB HALADVA, A BLAHÁT FÉL KÉZZEL KITAKARVA AZ EMBER AZT HIHETI: EZ LASSAN KOPPENHÁGA.

 

AZ ELSŐ NAGYOBB SOKK A RÁKÓCZI TÉREN ÉR. A VILLAMOSMEGÁLLÓNÁL A BICIKLISÁVOT A JÁRDÁRA VEZETTÉK RÁ A JÁRVÁNY ALATTI HELYÉRŐL, AZ ÚTTESTRŐL. EZ ÉJSZAKA, A PALOTANEGYED KOCSMÁIBÓL HAZAVILLAMOSOZÓK ÉS A KERESZTBETEKERŐ HIPSZTEREK TALÁLKOZÁSAKOR BALESETVESZÉLYES HELYZETEKET IS SZÜLHET MAJD.

 

A SÁV 150 MÉTEREN KERESZTÜL VEZET A JÁRDÁN, MAJD A RÁKÓCZI TÉR MÁSIK FELÉNÉL VISSZATÉR AZ ÚTTESTRE.

 

ÚJABB SOKK, A BRINGASÁV A JÓZSEF UTCÁNÁL ISMÉT A JÁRDÁRA VEZET VISSZA. A FORGALMAS ZEBRÁNÁL VÁRAKOZÓ HÁROMGYEREKES CSALÁD ALIG FÉR EL A BICIKLISÁV ÉS AZ ÚTTEST KÖZÖTTI SZAKASZON. EZ A MEGOLDÁS MÁR TARLÓS ISTVÁN FŐPOLGÁRMESTERSÉGE IDEJÉN, A BAJCSY-ZSILINSZKY ÚTON IS KORSZERŰTLEN VOLT.

 

A BAROSS UTCÁNÁL VÉGETÉR AZ AKADÁLYPÁLYA, INNEN ISMÉT AZ ÚTTESTEN LEHET TOVÁBBHALADNI. DE CSAK EGY DARABIG.

 

A RÁKÓCZI TÉRTŐL A CORVIN NEGYEDIG VÉGIG LE-FÖL KELL HAJTANI A JÁRDÁRÓL, A BICIKLISÁVON KERESZTÜLHALADÓ GYALOGOSOK TESTI ÉPSÉGÉT VESZÉLYEZTETVE.

 

KÉPEK: Szűcs Donát / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A koronavírus-járvány miatt a tavalyi évhez hasonlóan bár nagyobb számban, de még mindig csak saját, szaúdi állampolgárai vehetnek részt az idei mekkai zarándoklaton.

Egy hónapig minden a fociról fog szólni, a szurkolók közös mámorban ünneplik csapataik győzelmét a kocsmák teraszain és az utcákon. Összeszedtünk tizenegy helyet Budapesten, ahol megúszhatod mindezt.

Lukasenka így akar elébe menni az uniós szankciónak, ugyanis az unió szigorítana az eddig bevezetett fegyverembargóján.

A független képviselő szerint a pontszerzés is már akkora népünnepélyt váltana ki, hogy sokan bizony nem tudnának másnap munkába menni.

Így jelenleg az LMP titkárát már kettő, míg a DK-s Czeglédy Csabát egy párt támogatja. Ugyanakkor elég szoros előválasztást ígér kettejük harca.

A hét elején meghirdetett akció igen népszerű: reggel már rengetegen álltak sorba az oltásért, majd azt követően miccsért és kenyérért.

Ötszáz évvel ezelőtt halt meg Bakócz Tamás érsek. Ő volt az egyetlen magyar főpap, akinek lehetősége nyílt megszerezni Szent Péter trónját.

A hét kérdése

A kínai egyetem elleni kiállás lett az ellenzéki politizálás egyik sarokpontja, a kormány szerint másfél éven belül reális lehet a népszavazás a témában. Nálunk már most az, tessék szavazni!

Azért ide elnéznénk

A helyszín Mecseknádasd, de Pécsről és Szekszárdról különbuszok is mennek majd a helyszínre. Június 12., érdemes már most foglalni!

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás