+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Varsányi Bence
2020. szeptember 15. kedd, 16:19
Hiba csúszott a VI. Kerületi Népegészségügyi Osztály levelezőrendszerbe, de már minden rendben.

Mint az Azonnalin korábban már beszámoltunk róla, Budapest Főváros Kormányhivatalának a kerületi népegészségügyi osztályai közti kommunikációja messze áll a tökéletestől.

 

Miután kiderült, hogy egy barátom koronavírusos lett, előbb az ő kerületéből hívott a népegészségügy, felvették az adataimat, majd másnap az én kerületem népegészségügyi osztálya keresett, hogy egyeztessünk.

 

A születési dátumomat és az anyám nevét még így, kétszeri telefonos egyeztetés után sem sikerült eltalálniuk,

 

az augusztus 22-én e-mailben kiküldött, járványügyi megfigyelést elrendelő határozatban is hat évvel fiatalabb voltam és valaki másnak a fia.

 

Az e-mailben megkértek, hogy a határozat átvételéről e-mailben tájékoztassam Budapest Főváros Kormányhivatalának VI. Kerületi Népegészségügyi Osztályát. Ezt másnap, augusztus 23-án megtettem, jeleztem a pontatlanságokat is.

 

Ugyan választ nem vártam, mégis megérkezett: három héttel később, szeptember 14-én. 

 

Az e-mail tárgyában az állt, hogy ez egy automatikus válasz, a szöveg pedig mindössze annyi volt, hogy tájékoztatnak, hogy levelem beérkezett hozzájuk, feldolgozása folyamatban van.

 

Az Azonnali megkereste a VI. Kerületi Népegészségügyi Osztályt is, ahonnan megtudtuk, hogy

 

ennek nem a válaszadás általános sebessége az oka, hanem hétfőn hibásan működött a levelezőrendszerük, így az automatikust választ mindenki megkapta, aki valamikor járványügyi megfigyelés alatt állt.

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Legának nem sikerült bevennie az ötven éve vörös Toszkánát, az Öt Csillag az északi régiókban gyakorlatilag eltűnt, a déliekben összeomlott.

Hónapok kérdése, és közvetlen vasúti összeköttetése lesz a román főváros repülőterének a belvárossal. Eddig csak buszozni vagy taxizni lehetett.

A koronavírus miatt idén hiány volt a külföldi munkaerőből.

A ma újrainduló parlamentben már bevezetett az Országgyűlés Hivatala a koronavírus-fertőzést megelőző intézkedéseket, azok azonban a politikusokra nem vonatkoznak. De akkor hogyan védekeznek majd a politikusok?

Az untig ismert sorosozás mellett az is kiderül a miniszterelnök Magyar Nemzetben megjelentetett cikkéből, hogy a brüsszeli politika a németet követi.

Grafikonon mutatjuk, hogyan áll a járvány Magyarországon és a környező országokban!

A legtöbb helyen kötelező lesz a maszkviselés, annak betartásáért pedig az adott hely lesz a felelős. Részletek!

A hét kérdése

A legújabb módi az lett, hogy ingyenes koronavírus-teszteket követel az ellenzék a kormánytól. De valóban szüksége van erre mindenkinek, a kisnyugdíjastól a kőgazdag vállalkozókig? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Biciklis túra azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Több időpontban, egészen szeptember 22-ig.

A „kocsmai evangelizáció” jegyében fog erről beszélgetni Fabiny Tamás püspök, Kajdi Csaba influenszer és Török Csaba pap. Szeptember 29., Művész Kávéház és Cukrászda.

Ezt is szerettétek

A sötét anyag kutatásáért kapta meg a rangos Viktor Ambartsumian-díjat Alex Szalay, a Johns Hopkins Egyetem magyar asztrofizkusa. Interjú!

Miben tud egyetérteni a szélsőjobboldal és a Háttér Társaság? Dúró Dóra és Dombos Tamás a Helyzetben!

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Twitter megosztás Google+ megosztás