+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Varsányi Bence
2020. szeptember 15. kedd, 16:19
Hiba csúszott a VI. Kerületi Népegészségügyi Osztály levelezőrendszerbe, de már minden rendben.

Mint az Azonnalin korábban már beszámoltunk róla, Budapest Főváros Kormányhivatalának a kerületi népegészségügyi osztályai közti kommunikációja messze áll a tökéletestől.

 

Miután kiderült, hogy egy barátom koronavírusos lett, előbb az ő kerületéből hívott a népegészségügy, felvették az adataimat, majd másnap az én kerületem népegészségügyi osztálya keresett, hogy egyeztessünk.

 

A születési dátumomat és az anyám nevét még így, kétszeri telefonos egyeztetés után sem sikerült eltalálniuk,

 

az augusztus 22-én e-mailben kiküldött, járványügyi megfigyelést elrendelő határozatban is hat évvel fiatalabb voltam és valaki másnak a fia.

 

Az e-mailben megkértek, hogy a határozat átvételéről e-mailben tájékoztassam Budapest Főváros Kormányhivatalának VI. Kerületi Népegészségügyi Osztályát. Ezt másnap, augusztus 23-án megtettem, jeleztem a pontatlanságokat is.

 

Ugyan választ nem vártam, mégis megérkezett: három héttel később, szeptember 14-én. 

 

Az e-mail tárgyában az állt, hogy ez egy automatikus válasz, a szöveg pedig mindössze annyi volt, hogy tájékoztatnak, hogy levelem beérkezett hozzájuk, feldolgozása folyamatban van.

 

Az Azonnali megkereste a VI. Kerületi Népegészségügyi Osztályt is, ahonnan megtudtuk, hogy

 

ennek nem a válaszadás általános sebessége az oka, hanem hétfőn hibásan működött a levelezőrendszerük, így az automatikust választ mindenki megkapta, aki valamikor járványügyi megfigyelés alatt állt.

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A koronavírus-járvány miatt a tavalyi évhez hasonlóan bár nagyobb számban, de még mindig csak saját, szaúdi állampolgárai vehetnek részt az idei mekkai zarándoklaton.

Egy hónapig minden a fociról fog szólni, a szurkolók közös mámorban ünneplik csapataik győzelmét a kocsmák teraszain és az utcákon. Összeszedtünk tizenegy helyet Budapesten, ahol megúszhatod mindezt.

Lukasenka így akar elébe menni az uniós szankciónak, ugyanis az unió szigorítana az eddig bevezetett fegyverembargóján.

A független képviselő szerint a pontszerzés is már akkora népünnepélyt váltana ki, hogy sokan bizony nem tudnának másnap munkába menni.

Így jelenleg az LMP titkárát már kettő, míg a DK-s Czeglédy Csabát egy párt támogatja. Ugyanakkor elég szoros előválasztást ígér kettejük harca.

A hét elején meghirdetett akció igen népszerű: reggel már rengetegen álltak sorba az oltásért, majd azt követően miccsért és kenyérért.

Ötszáz évvel ezelőtt halt meg Bakócz Tamás érsek. Ő volt az egyetlen magyar főpap, akinek lehetősége nyílt megszerezni Szent Péter trónját.

A hét kérdése

A kínai egyetem elleni kiállás lett az ellenzéki politizálás egyik sarokpontja, a kormány szerint másfél éven belül reális lehet a népszavazás a témában. Nálunk már most az, tessék szavazni!

Azért ide elnéznénk

A helyszín Mecseknádasd, de Pécsről és Szekszárdról különbuszok is mennek majd a helyszínre. Június 12., érdemes már most foglalni!

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás