+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2020. június 15. hétfő, 16:05
Soros migránsinváziót fizet, Putyin velünk, Vučićot megölné az ellenzék, grátisz szentkép: és ez csak két kormányközeli bulvárlap címlapos termése!

Noha Szerbia vasárnap választ, nem nagyon van nyoma Belgrádban annak, hogy az újabb négy évre bizalmat kérő, kormányzó Aleksandar Vučić Szerb Haladó Pártjának érdemi kihívója lenne, ahogy pár kósza pultot és plakátot leszámítva annak sem, hogy a választási kampány utolsó napjaiban lenne az ország. A választási kampányokra jellemző „mi legyen az országgal a következő négy évben?” vita érdemben csak egy napilapban jelenik meg, a többiben a magyar kormánymédiából már ismerős, mi több, unalmas összeesküvés-elméleteket és az eleve tagolt, a választást jórészt bojkottáló ellenzék támadását látjuk. Mutatjuk a szerb sajtó hétfői címlapjait!

 

SZERBIA LEGNAGYOBB PÉLDÁNYSZÁMBAN ELADOTT NAPILAPJA A KORMÁNYPÁRTOT TÁMOGATÓ INFORMER. A CÍMLAPSZTORI AZ, HOGY AZ ELNÖK SZERINT AZ ERŐS HADSEREG A BÉKE GARANCIÁJA, DE ELFÉRT RAJTA EGY KIS SZOKÁSOS HECCELÉS A HORVÁTOK ELLEN, VALAMINT AZ IS, HOGY A VASÁRNAPI VÁLASZTÁST NEM BOJKOTTÁLÓ EU-PÁRTI ELLENZÉKI LIBERÁLIS PÁRT SZÍNÉSZ ELNÖKE BESZÓLT A BOJKOTTPÁRTI ERŐS EMBERNEK, A HELYI DEMSZKYBE OLTOTT GYURCSÁNYKÉNT JELLEMEZHETŐ ĐILASNAK, HOGY GYÁVA.

 

A SZINTÉN A KORMÁNYPÁRTHOZ HÚZÓ KURIR FŐ SZTORIKÉNT MÉG MINDIG EGY DÉLSZLÁV HÁBORÚ IDEJÉBŐL SZÁRMAZÓ LELEPLEZÉST TÁLAL. A CÍMLAP ALJÁRA JUTOTT EGY HIRDETÉS AZ ELNÖK PÁRTJÁTÓL, A TETEJÉRE PEDIG EGY SZÍVÉLYES FOTÓ ARRÓL, AHOGYAN A HADSEREGGEL PARÁDÉZÓ SZERB ELNÖK MEGCSÓKOLJA SZERBIA ZÁSZLAJÁT.

 

A NEM VALAMI OLVASOTT, DE MÁR TARTALMA ALAPJÁN SEM ELLENZÉKI SRPSKI TELEGRAF AZT RAKTA A CÍMLAP ALJÁRA, HOGY „SOROS FIZETTE A MIGRÁNSINVÁZIÓT”, KÖTEGNYI DOLLÁRRAL HAJTOTTA AZ ELKESEREDETT EMBEREKET. ARRA, HOGY VASÁRNAP VÁLASZTÁS LESZ, MINDÖSSZE A SZERB HALADÓ PÁRT HIRDETÉSE EMLÉKEZTET A CÍMLAPON.

 

A JOBBKÖZÉP POLITIKA CÍMLAPJÁN SZINTÉN HIRDET AZ ELNÖK PÁRTJA, BELJEBB A KÉT SZATELITPÁRT, A SZOCIALISTÁK ÉS A SESELJ-FÉLE RADIKÁLISOK HIRDETÉSEIT TALÁLNI. A CÍMLAPSZTORI ITT IS AZ, HOGY VUČIĆ ELNÖK A HADSEREGET MÉLTATTA.

 

AZ EGYETLEN ELLENZÉKI NAPILAP, A BALKÖZÉP DANAS CÍMLAPJÁN A VEZETŐ SZTORI AZ, AHOGY A RIPORTEREK HATÁROK NÉLKÜL BALKÁNI IRODÁJÁNAK VEZETŐJE ELMONDTA, HOGYAN PRÓBÁLTÁK MEGFÉLEMLÍTENI AZT AZ ÚJSÁGÍRÓT, AKI LEFOTÓZTA A SZERB ELNÖK FIÁT. VAN INTERJÚ EGY VAJDASÁGI SZOCDEM PÁRT ELNÖKÉVEL, AKI SZERINT AKKOR JUTNAK CSAK HATALOMRA, HA A SZERB HALADÓ PÁRTOT BETILTJÁK, ILLETVE EGY TÖRTÉNÉSSZEL, AKI SZERINT A HALADÓ PÁRT ELFELEJTETTE ALAPÍTÓIT ÉS KORÁBBI ÉRTÉKEIT.

 

A NÉMET TULAJDONBAN LÉVŐ, SZINTÉN A HALADÓ PÁRTOT TÁMOGATÓ ALO! BULVÁRLAP FŐ SZTORIJA AZ, HOGY AZ ITTENI FŐ ELLENZÉKI MUMUS, ĐILAS EGYIK MUNKATÁRSA ÁLLÍTÓLAG ARRÓL BESZÉLT, HOGY CSAK AKKOR LESZ MEGOLDÁS KOSZOVÓ ÜGYÉBEN, HA MEGÖLIK VUČIĆOT. LEGALÁBB ENNYIRE FONTOS HÍRKÉNT TÁLALJÁK, HOGY OKTÓBERBEN RENDEZIK A SZERB HADSEREG VALAHA VOLT LEGNAGYOBB FELVONULÁSÁT, AMIT BIZONY VLAGYIMIR PUTYIN OROSZ ELNÖK IS MEGTEKINT MAJD. GRÁTISZ A LAP MELLÉ: AJÁNDÉK SZENTKÉP!

 

FOTÓK: Bukovics Martin / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Csak öten tartózkodhatunk a helyiségben, és már megvagyunk – többek között ilyen és ehhez hasonló mondatokkal találkoztak a független megfigyelők a belarusz elnökválasztáson.

Miért ez lett a belarusz ellenállás dala több, mint harminc évvel később?

Új heti borajánló sorozat indul az Azonnalin: mostantól minden héten elmondjuk, miből tartalékolj be jövő hétre!

A februári fiaskó után – mikor a két magyar lista széthúzása miatt először nem jutott magyar párt a szlovák parlamentbe – az MKP, a Híd és az Összefogás egy közös pártban egyesülne.

De miért lett a „galambetetés” az orosz ellenzéki tüntetések szimbóluma? Elmagyarázzuk!

Perlusz Sándor korábbi balettmester azt visszavonta, hogy kirúgták volna kollégáját a táncművészetiről, azt viszont nem, hogy az érintett kolléga kikezdett fiúkkal.

Még 2010-ben publikált egy iszlámellenes könyvet Thilo Sarrazin, de csak most zárták ki az SPD-ből. Pedig már berlini pénzügyi szenátorsága is elég ok lett volna erre.

A hét kérdése

Maradjon Lukasenka? Jöjjön a rezsimváltás? Egyesüljenek az oroszokkal? Vagy Litvániával? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi köze a belarusz diktátornak az oroszokhoz? Miért belarusz, miért nem Fehéroroszország?

Mit szól ahhoz Pacher Tibor, a tudóscsapat vezetője, hogy Magyarország is beszállt az űrversenybe? Podcast!

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Twitter megosztás Google+ megosztás