A koronavírus-vakcina Krisztus-ellenes összeesküvés: óriásit konteózott a Moldovai Ortodox Egyház

Szerző: Illés Gergő
2020.05.21. 10:03

A Moldovában óriási befolyással bíró ortodoxok szerint az oltással megchipezik és 5G-n keresztül irányítják az embereket, ha pedig a kormányfő nem engedi újra a misék megtartását, akkor majd a papok nem imádkoznak érte. A miniszterelnököt ez nem hatotta meg.

A koronavírus-vakcina Krisztus-ellenes összeesküvés: óriásit konteózott a Moldovai Ortodox Egyház

A „világméretű Krisztus-ellenes rendszer” részeként látja az egyszer majd elkészülő koronavírus elleni vakcinát a moszkvai központú ortodox egyház részeként működő moldovai ortodox egyház, ezért arra kérték az ország vezetését: a vakcinák beadását ne tegyék kötelezővé, írja a Radio Free Europe. Az egyház a politikai vezetőknek írt üzenetében ugyanis azzal érvel,

a vakcinával mikrochipeket ültetnének az emberekbe, majd az 5G-technológia segítségével irányítanák őket.

Ezeket a gondolatokat az egyház május 19-én kelt levelében fejtette ki Igor Dodon elnöknek, Zinaida Greceanni házelnöknek, és Ion Chicu miniszterelnöknek.

Az egyházi közlemény arról ír: „Sokan Bill Gatest tartják felelősnek a felelősnek annak a technológiának a megalkotásáért, amely lehetővé teszi, hogy a vakcinán keresztül microchipet ültessenek az emberekbe:

ez olyan nanorészecskéket ültetne a testbe, amely az 5G-hullámokkal működne együtt, így az emberek távirányíthatókká válnának”.

Már a levél ezen része is kemény, de az egyház nem áll le ennyinél. „Több európai országban is tiltakozik a közvélemény a kötelező oltások, de különösen a COVID-19 elleni vakcinával szemben, mert úgy gondolják, ez eszköz a globális Krisztus-ellenes rendszer kezében, amely olyan microchipeket ültetne az emberek testébe, amelyekkel az 5G-technológiával irányíthatják őket” – szól az egyházi érvelés.

Infodémia

Bár az Azonnali március elején már írt – szigorúan szórakoztató célzattal – egy konteós cikket a járvány terjedésével kapcsolatos lehetséges összeesküvés-elméletekről, de a valóság ezúttal is felülmúlta a képzeletünket. A moldovai ortodox egyház ugyanis már létező összeesküvés-elméletek mögé állt be. Vannak, akik tényleg a Microsoft-alapító Bill Gatest látják a járvány mögött álló figurának – különösen, miután Gates, aki a világ második leggazdagabb embere 250 millió dollárt ajánlott a járvány elleni harcra.

Vannak azonban a már ötmillió embert megfertőző, és több, mint háromszázezret megölő járvány mögött egy másik amerikai filantróp milliárdost, naná, hogy Soros Györgyöt látják. Az Egészségügyi Világszervezet

nem véletlenül beszél a pandémia helyett úgynevezett „infodémiáról” is,

hiszen a járvány és a bizonytalanság farvizén különböző állami és nem állami szereplők még könnyebben dezinformálhatják a lakosságot, vagy kelthetnek pánikot a koronavírussal kapcsolatban.

Persze kevés konteózós cikknek van akkora befolyása Moldovára, mint a Moldovai Ortodox Egyháznak: a körülbelül négymilliós köztársaság lakosságának jó 95 százaléka ortodox kereszténynek vallja magát, így óriási súlya van annak, hogy miről beszélnek az ortodox papok.

Ima nélkül marad a miniszterelnök

Nem véletlen, hogy a koronavírus-szkeptikus egyházi közlemény még a miniszterelnököt is megfenyegette. Moldovában ugyanis június 30-ig biztosan nem lehet templomi rendezvényeket, így miséket tartani, az egyház pedig azt követeli:

már a tervezett dátum előtt oldják fel ezt a korlátozást, különben a miniszterelnökért nem fognak imádkozni a templomban.

„Fenntartjuk magunknak a kanonikus és morális jogot, hogy kizárjuk önt az egyház imáiból és emlékezéseiből. Ne harcoljon az egyház ellen, mert azt Krisztus védi” – fenyegeti Ion Chicu miniszterelnököt az egyházi közlemény.

Chicut azonban nem hatotta meg az egyházi fenyegetés, inkább mindenkit nyugalomra intett: „imádkozzunk mindnyájan az emberek világosságáért és egészségéért. Beleértve ebbe a bürokratákat, a dolgozókat, és az egyházat is”. Hozzátette:

a koronavírus kapcsán született  egyházi üzenet is mutatja, „milyen fontos az oktatási rendszer helyreállítása az országban”,

hiszen „egy emelkedettebb társadalomban ilyesmi figyelmeztetések nem jelennének meg”.

Moldovában, ahová a járvány idejére több százezer külföldön dolgozó munkavállaló tért haza, jelenleg 6 és fél ezer koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 228 halálozást jegyeztek. Bár új eseteket még napról napra találnak az országban, május 20-án először jelentősen csökkent az aktív esetek száma Európa egyik legszegényebb országában.

BORÍTÓKÉP: A Moldovai Ortodox Egyház honlapja

Illés Gergő
Illés Gergő az Azonnali újságírója

Európai politikáról, Közép-Európáról ír. Magyar belpolitikáról pedig akkor, ha ideges.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek