Koronavírus: meredeken csökken az olasz fertőzöttek és halottak száma

Szerző: Galavits Patrik
2020.05.10. 19:59

Március óta nem volt olyan kevés halott és új fertőzött az országban, mint most.

Koronavírus: meredeken csökken az olasz fertőzöttek és halottak száma

Olaszországban vasárnapra 802 új koronavírusos esetet regisztráltak, és újabb 165 halálos áldozata van a járványnak. Ezek a számok még most is magasnak tűnnek, de

ezt megelőzően legutóbb március 10-én jött hír ezernél kevesebb új fertőzöttről, és a halálos áldozatok száma is március 9-én nőtt utoljára ennél kevesebbel.

Május 6-án még 369 új halálos áldozatról adtak jelentést, azóta meredeken esik a halálozások száma. Március 27-én regisztrálták a legtöbb, 919 elhunytat. Azóta a statisztika hullámzó, de a halálesetek lényegében folyamatosan csökkennek.

A 802 új fertőzött is a járvány lassulását jelzi: ennél kevesebbet március hatodikán regisztráltak legutóbb. A csúcsot a március 21-i 6557 jelentette. Ezek a számok még úgy is bizakodásra adnak okot, hogy korábban már mi is írtunk a statisztikák lehetséges hiányosságairól.

Olaszországban május negyedikétől már enyhültek a korábbi szigorú korlátozások, azóta az ipar és az építkezések részben újraindulhattak. Május 18-án pedig a boltok is kinyithatnak, a bárok és éttermek pedig a tervek szerint június elsején fogadhatnak ismét vendégeket. Mindenesetre az országban egyre optimistább a hangulat, aminek bizonyítéka Giuseppe Conte kijelentése is. A miniszterelnök egy ma megjelent interjúban azt mondta: amennyiben továbbra is pozitívan alakulnak az adatok, az enyhítéseket akár hamarabb is megléphetik.

NYITÓKÉP: Dipartimento Protezione Civile / Wikimedia

Galavits Patrik
Galavits Patrik az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek