+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Hutter Marianna
2020. február 19. szerda, 14:52
Bencsik János azt állítja: Jakab Péter pártelnök szerint a Jobbiknak már nem kell nemzetpolitikai kérdésekkel foglalkoznia, mert az megosztó.

Otthagyja a Jobbikot „fájó szívvel és hosszas mérlegelés” után Bencsik János, aki eddig a párt budapesti elnöke, egyben országgyűlési képviselője, illete nemzetpolitikai szakpolitikusa volt – jelentette be a politikus Facebook-oldalán szerdán.

 

Ez azt jelenti, Bencsik ugyan kilépett a pártból és annak frakciójából, de független képviselőként folytatja a küzdelmet „a fideszes pártállam lebontásáért”.

 

Bencsik egyike volt azoknak, akiket Jakab Péter januárban megválasztott pártelnök megbízhatatlannak ítélt meg egy nemrég kiszivárgott hangfelvételen. Ugyanis Bencsik is indult a párt alelnöki posztjáért, ám ennek Jakab nem örült, és a párt tisztújításán ennek hangot is adott. 

 

 

Bencsik arra hivatkozott: döntésének számos oka van. Például „a Jobbik tisztújító kongresszusán Jakab Péter és Gyöngyösi Márton politikai bosszúhadjáratot hirdetett” mindazok ellen, akik nem az ő csapatukat erősítették – mondta arra utalva, hogy Jakabék megválasztása óta jó pár korábbi jobbikost küldtek el a párttól „Eltávolításukat morálisan elfogadhatatlannak, a Jobbik jövőjére nézve végzetesnek tartom.

 

Ehhez az erkölcstelen és önpusztító politikához a továbbiakban nem vagyok hajlandó asszisztálni”.

 

Bencsik arra is kitért, kongresszusi beszédében Jakab, az új elnök egy összeesküvés-elméletet vázolt fel, amelyben árulónak bélyegezte a párt leköszönő elnökségét, Országos Választmányát és számos munkatársát.

 

Mint mondta, az is szerepet játszott döntésében, hogy a párt február ötödikei frakcióülésén maga Jakab jelentette ki,

 

hogy a továbbiakban nincsen szükség nemzetpolitikai és emlékezetpolitikai témákra, mert ezek megosztóak és akadályozzák a baloldali szavazóknak való megfelelést.

 

„Azt a politikai irányvonalat, amely a Jobbikot egy önálló arcél nélküli, jobboldaliságát felvállalni szégyellő párttá teszi, elfogadhatatlannak tartom”. Szerinte a Jobbik kasztrálása ráadásul nemcsak morális, de taktikai szempontból is teljes tévút. Azt azért hangsúlyozta: ellenzéki együttműködésre szükség van, ezzel ő a Jobbik volt budapesti elnökeként pontosan tisztában van, ezért kész együttműködni minden felelős ellenzéki erővel. Leszögezte: az „álellenzéki” Mi Hazánkkal ellentétben ő nem a volt pártja ellen fog küzdeni, hanem a Fidesz ellen.

 

Az Azonnali kereste az ügyben Bencsik Jánost és a Jobbikot is, amint válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

 

FRISSÍTÉS (2020.02.19. 15.31): Bencsik János kérdésünkre nem kívánt nyilatkozni, azt mondta, minden, amit el szeretett volna mondani, szerepel a videóban.

 

FRISSÍTÉS 2. (2020.02.19. 16.27): A Jobbik közleményben reagált Bencsik távozására. Mint írták, a Jobbik elnöksége tudomásul vette Bencsik János döntését. „Ahogyan Jakab Péter kongresszusi beszédében elmondta, lesznek olyanok, akik más utat fognak választani. A Jobbik a zászlót viszi tovább, hogy 2022-ben Magyarországot felszabadítsuk az Orbán-rezsim alól.

 

Bencsik Jánosnak sok sikert kívánunk, mandátumának sorsát a lelkiismeretére bízzuk.”

 

Utóbbi azt jelenti, hogy úgy tűnik, a pártvezetés nem fogja visszakövetelni Bencsiktől a mandátumát, amit akár meg is tehetne, ugyanis a párt országgyűlési képviselői a Szent Koronára esküdnek fel munkájuk kezdetén, ami alapján ha a Jobbik arra szólítja fel őket, vissza kell adniuk a mandátumukat. Például tavaly februárban Hegedüs Lórántné is lemondott mandátumáról, aki azért hagyta ott a pártot, mert a „posztkommunistákkal történő bármilyen közösségvállalás ellentétes neveltetésemmel és személyes meggyőződésemmel”.

 

FOTÓ: Bencsik János / Facebook

 

 
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Milyen hatása van annak az ígéretesnek tűnő gyógyszernek a koronavírusos betegekre, amit Kínától kaptunk? Hogyan védekezzünk, ha szerelőt kell hívni a lakásba? Ezekről is beszélt az operatív törzs kedden.

Hétfőről keddre kilencen haltak meg, így összesen már 47 áldozata van a betegségnek Magyarországon: grafikonokon mutatjuk, hol áll a járvány itthon.

A német közéletben is vitatott, hogy szükségesek-e a jelenlegi szigorú intézkedések a járvány megfékezésére. Orvosok, közgazdászok ki is dolgoztak egy alternatív javaslatot, miként lehetne megindítani lassan a visszatérést a normalitásba.

Hogyan vészelték át Szarajevó lakói a mindennapokat, az izoláltságot, az élelmiszerhiányt és a különböző járványokat? És mi a helyzet most?

A magyar kormány 200 ezer maszkot küldött Szerbiának, és 100 ezret Horvátországnak a koronavírus elleni harcban.

Koronainfó: ismét itt van grafikonokkal és a legfontosabb információkkal minden, amit tudnod kell a koronavírus-fertőzés hazai állásáról.

Még mindig a miniszterelnök videói és az operatív törzs a sláger a coubereknél.

A hét kérdése

Vajon rászólt valaki a Fideszre, hogy ezt már tényleg nem kéne? Vagy erkölcsi okokból gondolták meg magukat? Vagy csak Semjén Zsoltot froclizzák vele?

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Ezt is szerettétek

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Hogyan vészelhetjük át ép lélekkel a következő heteket, és miben reménykednek a bevételeiktől eleső vállalkozók?

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Twitter megosztás Google+ megosztás