Voltak konfliktusok a Fideszen belül a győri kampányban – Dézsi Csaba András az Azonnalinak

Szerző: Pintér Bence
2020.01.26. 22:01

A győri polgármesterré választott fideszes Dézsi Csaba András nem zárja ki a személyi változásokat a városházán. A bizottsági struktúrát, amelyet Borkaiék nélküle alakítottak ki, át fogja gondolni, és biztosan maga mellé vesz egy harmadik alpolgármestert. Villáminterjú!

Voltak konfliktusok a Fideszen belül a győri kampányban – Dézsi Csaba András az Azonnalinak

Mi az első lépés, ami most következik majd a városházán?

Leülök a Fidesz-KDNP frakció tagjaival, és átbeszéljük, hogy hogyan tudjuk a város vezetését pártok és civilek által bejuttatott képviselőkkel együttműködve továbbvinni, hogy ez egy konstruktív munkán alapuló, modern városvezetést valósítsunk meg.

Miért nincsenek itt a rendezvényen a győri Fidesz-frakció tagjai vagy az alpolgármesterek, miközben a két győri fideszes országgyűlési képviselő jelen van?

Mert ez nem egy eredményváró, hanem egy, a sajtónak fenntartott terem. Nagyon fontosnak tartom a sajtó munkáját, tudom, hogy ez egy nehéz munka, ezért megfelelő körülményeket akartunk teremteni nekik. Nyilván a munkatársaim várnak engem az eredményváróra, hogy ott majd ünnepelhessünk.

Többször is beszélt a Borkai-éra lezárásáról. Ez személyi téren, akár a frakcióban, akár az alpolgármesterek tekintetében jelenthet változást?

Minden megtörténhet, nem tudom. Egyelőre nem prejudikálok semmit. El kell beszélgetnem az alpolgármesterekkel és a képviselőkkel, és aztán lehet, hogy marad minden így, ahogy van, ezt nem tudom. De mindenképp át kell gondolni nem is feltétlenül az alpolgármesterek személyét – bár a jelenlegi kettő mellé még egy harmadik alpolgármestert biztosan bevonunk majd a munkába, mert kettővel nem biztosítható a gördülékeny munka – de a bizottsági struktúrát és a bizottságok összetételét is. Azt az ígéretet tettem a kampányban, hogy a győri háziorvosok képviselője be fog kerülni az egészségügyi és szociális bizottságba. Ezt az ígéretemet, ahogy a többit is, szeretném betartani.

A bizottsági struktúra úgy lett kialakítva, hogy nem tudtuk, hogy Borkai Zsolt lemond-e, vagy nem. Én ebben akkor nem vettem részt, ez is mutatja, mennyire voltam benne az eddigi dolgokban: nem tartották fontosnak, hogy én ebben részt vegyek.

Át kell tekinteni tehát, hogy ez a bizottsági struktúra jó-e így, vagy sem. Ezt nem egyedül fogom kockás papíron kiötleni, hanem átbeszéljük a képviselőkkel, az ellenzékiekkel is.

Pollreisz Balázs azt nyilatkozta nekünk, hogy a győriek egy hamis békét választottak a szembenézés helyett. Ön mit gondol erről?

Szerintem majd megnyugszik Balázs, és ő is elfogadja az eredményt. Én azért szoktam eredményeket elérni, mert nem az emberek józan ítélőképességét szoktam kétségbe vonni, amit most Balázs ezek szerint tesz, hanem el szoktam fogadni a dolgokat, és a járható utakat szoktam keresni. Azt javaslom Balázsnak, hogy nyugodjon meg: a legméltóbb dolog elviselni a vereséget, abból lehet a legtöbbet tanulni.

Ha ő hajlandó dolgozni a közgyűlésben, akkor nyilvánvalóan kíváncsiak vagyunk az ő véleményére is, mert ő is komoly lakossági képviseletet tölt be ezzel a szavazatszámmal, amit elért, ezt figyelembe kell venni. Csak nagyon fontos, hogy legyenek is javaslatok, mert nemlétező javaslatokat nem lehet megtárgyalni, csak kidolgozottakat. Én arra fogok koncentrálni, hogy minél több problémát megoldjunk, minél jobb minőségben; fölösleges politikai vitákban nem leszek partner. 

Az Index napokban megjelent cikkében volt szó arról, hogy voltak konfliktusok a Fidesz központi kampánycsapata és az ön kampánycsapata között. Igaz ez?

Mindenhol vannak konfliktusok, még egy házasságban is. A lényeg az, hogy ezeket feloldjuk. Egy kampány mindig feszültségekkel jár, mert mindenki szeretné a legjobbat, és mindenki máshogy látja azt, hogy mi a legjobb. 

Az eredmény azt mutatja, hogy ezeket a konfliktusokat sikeresen feloldottuk, és a két kampánycsapat a győzelemben eggyé kovácsolódott.

Az eredményt nem kell magyarázni szerintem.

FOTÓ: Pintér Bence / Azonnali

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek